Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КАЛЕ

Јужноафричка ЛЕПОТИЦА није за ГРОБЉЕ, него младин БИДЕРМАЈЕР јер доноси СРЕЋУ

Само је у Србији кала симбол гробља, свуда у свету је носе младе у бидермајеру.

1593076038_kale.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Кале могу да лепо цветају у саксији, али само ће у врту постићи пуну лепоту. У башту се пресађује у мају, а размножава се од гомоља. Пресече се, дезинфикује и пресади када се осуши.

Прочитајте још: ОВО цвеће се НЕ ПОКЛАЊА, а ако вам га неко да биће вам све ЈАСНО

Гомољи кала не морају да се ваде из врта, јер ће на истом месту лепо цветати по седам година, али их у пролеће треба посути свежом земљом и прихранити. Да би редовно и лепо цветала треба је прихрањивати на седам дана. Уколико се правилно гаји кала може да цвета по пола године.

Има их у разним бојама
Воле воду, влагу и светло.

Кале су мочварне биљке и воле воду, па не штедте када их заливате, али одаберите и место које није на јаком подневном сунцу. Тачније, кала воли светло, па је већи проблем сачувати је током тешке и хладне зиме.

Уколико се догоди да кала одбаци лишће - немојте паничити, јер је ушла у фазу одмора. У пролече че се сама подићи и опоравити.

Прочитајте још: Направите саксију од ПОКВАРЕНЕ лубенице (ВИДЕО)

Кале у пореклом из Јужне Африке, а погрешно се мисли да их треба носити на гробље. Напротив, беле кале су симбол младе и она која их  носи биће срећна, имаће добар и плодан брак.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas