Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да вам мушкатле боље цветају: Сипајте ова два састојка у воду и одушевићете се (РЕЦЕПТ)

Уз ове трикове ваше мушкатле ће много боље цветати

1659091846_muskatle-nasl.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Већина људи бира мушкатле за декорацију тераса и балкона. Раскошне боје мушкатли свакако ће улепшати простор у вашем дому, а поред тога су веома захвална и отпорна биљка. Воли сунце, а најбољи услови за раст и цветање су температуре од 10 до 30 степени. Ова биљка захтева умерено заливање јер због превише воде може доћи до труљења корена. Зато је она најбољи избор за декорацију ваше терасе или дворишта лети.

Требало би их заливати течним ђубривима која садрже фосфор, азот, калијум и магнезијум. Међутим у ту сврху могу послужити и јефтиније замене. Једна од њих је повидом јод који се иначе користи за дезинфекцију рана.

Фото: Унспласх

Уколико се одлучите за повидом јод, потребно је само једну кап додати у литар воде. Добро промешајте раствор а затим сипајте по ивици саксије, никако преко листа. Овај третман поновите једном у две недеље и одмах ћете приметити како су мушкатле бујније.

Прочитајте још: Уколико желите поврће и цвеће у баштама током јесени размишљајте о садњи: Ове биљке је најбоље засадити у августу

Још један трик из кухиње је кора од банане. Ставите је у литар воде да одстоји преко ноћи а затим том водом залијте цвеће. Као што је витамин Б добар за раст и развојнашег организма, тако ће пријати и вашем цвећу.

Осим ових врста прихране, потребна је и пажљива нега. Редовно скидајте прецветале гране са мушкатли, на тај начин ће брже расти нове.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas