· · Komentari: 0

Ukoliko želite povrće i cveće u baštama tokom jeseni razmišljajte o sadnji: Ove biljke je najbolje zasaditi u avgustu

Ukoliko vam se čini da je rano da sada razmišljate o cveću i povrću u bašti za jesen, ipak nije

1658138757_autumn-g1643fba83_1280.jpg
Foto: Pixabay

Kako bi vaša bašta blistala šarenilom početkom jeseni sada je pravo vreme da odlučite o sadnji cveća i povrća.

Određenim biljkama je potrebno i do dva meseca da krenu sa sazrevanjem, pa je početak avgusta idealan period za sadnju. Ne odlažite baštenske rukavice jer lepa bašta je vredna truda.

Kelj

Potrebno je samo oko dva meseca da izraste od semena do biljke spremne za žetvu.Ukoliko želite da vas ovo zeleno povrće sačeka na jesen trebalo bi da razmislite o sadnji.

Pročitajte još: Ne bacajte POKVARENO MLEKO: Iskoristite ga kao odličnu PRIHRANU I ZAŠTITU BILJAKA

Hrizanteme

Hrizanteme pružaju veselu boju tokom kišnih dana jeseni zato bi bilo najbolje zasaditi ih početkom avgusta. To će im dati dovoljno vremena da procvetaju sa prvim znacima sledećeg godišnjeg doba. Potrebno im je jako sunce i dobro drenirano zemljište.

Grašak

Grašku je za sazrevanje potrebno oko 60 dana, pa prema tome isplanirajte idealno vreme za njegovu sadnju.

Iris

Iris je mnogima omiljena baštenska biljka savršena za dodavanje boje u vašoj jesenjoj bašti. Vole delimičnu senku i puno sunca.

Pročitajte još: Sakupljanje SEMENA: Kako sakupljati i čuvati semenke od vaših BAŠTENSKIH BILJAKA

Šargarepa

Ovom korenastom povrću može da bude potrebno između 50 i 60 dana da sazre. Uverite se da je tlo dobro drenirano.

Krastavac

Uz plodno tlo, adekvatnu vodu  i što više svetla, krastavci počinju sa sazrevanjem za samo 50 dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.