Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега биљака

Како да знамо да је биљкама потребно ПРЕСАЂИВАЊЕ?

Пресађивање биљака је заправо веома једноставно.

1628327070_Depositphotos_152795212_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Кућне биљке део су већине домова. Део су естетике дома, али и здравља. Већина биљака не захтева посебну пажњу, па релативно лако можемо да их одржавамо. Стручњаци из области ботанике кажу да је умереност кључна, у заливању, светлости и храни, три основне ствари које одржавају биљке здравим. Долазимо до пресађивања и питања: да ли је кућним биљкама потребно пресађивање?

Прочитајте још: Блиставо лишће ОРХИДЕЈЕ уз помоћ ЛИМУНА: Правила која треба да испоштујете

Једноставан одговор је да. Кућне биљке је потребно пресадити. Требало би да пресадите собну биљку ако јој корење расте кроз дренажне рупе, ако се мешавина брзо суши или ако приметите недостатак раста,

Најбоље време за пресађивање биљке је у пролеће, међутим, то можете да урадите било када. 

За почетак залијте биљку сат времена пре него што ћете да је пресадите.Такође би требало да припремите посуду за пресађивање. Ако је пластична, можете одмах да уђете у процес пресађивања, али ако је глинена, потопите је у воду преко ноћи пре пресађивања биљке како бисте спречили да упије влагу из мешавине за садњу приликом пресађивања. Додајте мешавину за садњу у нову саксију, уклоните кућну биљку из оригиналне посуде. Прво ставите корење у нову саксију, а затим додајте још смесе да покрије корен.

Прочитајте још: Ево како да направите МЕСЕЧЕВ ВРТ: Најсањивији баштенски тренд у 2021. години! (ФОТО)

Требало би да оставите центиметар простора између врха мешавине за садњу и врха посуде како би биљка могла да расте.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas