Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Које БИЉКЕ би требало да бирамо за СПАВАЋУ СОБУ? Додајте зеленило и енергију

Удахните мало живота простору са овим умирујуц́им и декоративним биљкама

1685618155_shutterstock_2170598701.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Додавање зеленила спаваћој соби може имати много предности. Биљке не само да могу додати више визуелне лепоте, вец́ могу имати и умирујуц́е ефекте на расположење. Одређене биљке се сматрају погоднијим за овај простор дома, на основу њихове лакоц́е неге, потреба за осветљењем, мириса...

Биљке за спаваћу собу

Драцена (биљка змија)

Биљке змије, уобичајени сукулент, познате су по томе што су одлична биљка за почетнике, јер се лако гаје.

- Веома су разноврсне и погодне за широк спектар осветљења, укључујуц́и слабо, индиректно светло до поподневног директног сунца - каже Парис Лалицата, стручњак за биљке у Тхе Силл. Оставите да се земља потпуно осуши пре заливања - то може бити сваке једне до две недеље у пролец́ним и летњим месецима или чак сваке две до три недеље током јесени и зиме. Оне током ноћи претварају угљен-диоксид у кисеоник – нешто што вец́ина собних биљака ради само током дана – што их чини одличним за спаваће собе, пише Реал Симпле.

Фото: Схуттерстоцк

Калатеја

Јединствено шарено лишц́е ове биљке чини је одличним избором за улепшавање декорације спавац́е собе. Калатеје успевају на средњем до јаком индиректном светлу, али могу толерисати и слабо индиректно светло. Ова врста обично воли влагу, па је најбоље да их заливате када се око половине земље осуши.

Филодендрон

Филодендрони имају прелепе листове у облику срца и брзорастуц́е лозе, које могу да учине да спаваћа соба добије тропски призвук.  Филодендрони ц́е расти брже када су изложени средње јаком индиректном светлу, тако да је најбоље да га поставите близу прозора.

Красула (дрво новца)

Каже се да дрво новца доноси срец́у и богатство, што га чини савршеном биљком за додавање у спавац́у собу како би се створио добар Фенг Схуи. Познат је по својој отпорности, лакоц́и раста и јединственом плетеном деблу. „Ова биљка није толерантна на слабо осветљење, тако да јој је потребно довољно сунчеве светлости да би успела“, саветује Лалицата. „Најбоље ц́е бити на средње јаком индиректном светлу са прошараним директним сунцем, а да бисте залили стабло новца, проверите влажност земљишта и заливајте само када се тло скоро или потпуно осуши. То може бити сваких седам до 10 дана на јаком светлу или сваких 10-14 дана у хладнијим условима.

Гарденија

Гардениа ствара задивљујуц́е беле цветове, али није добар избор за почетнике због високих захтева за негом.Траже добро дренирано земљиште богато хранљивим материјама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas