Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БИЉКЕ

МЛЕКО и ПИВО за ваше биљке - дају невероватан сјај листовима!

За блиставе листове ваших биљака, послужите се млеком и пивом.

1619511744_plant-4427146_1920.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Зашто је важно чистити листове

Прашина омета нормалан развој биљке, будући да јој не допушта да дише нормално. 

Прашина и друга загађења из ваздуха која се акумулирају на површини листова, смањују количину сунчеве светлости.

Уколико чистите листове млеком, водите рачуна да се ради о немасном млеку, како не би дошло до зачепљења пора.

Као резултат тога, количина хлорофила ће се смањити, што ће довести до тога да биљке престану да расту, а након тога ће лишће почети да жути и отпада. На крају, биљка ће у потпуности одумрети.

Прочитајте још: Како да негујете СОБНО ЦВЕЋЕ у ПРОЛЕЋЕ: Испоштујте ова 4 корака и биљке ће вам бити здравије и лепше него икада

Чишћење листова млеком и пивом

Биљке добро реагују ако у воду сипате мало немасног млека. Том мешавином оперите сваки лист појединачно, са обе стране. Ова мешавина даће сјај вашим листовима. Водите рачуна да млеко буде немасно, јер ће у супротном доћи до зачепљења пора.

Прочитајте још: Борац против бактерија расте на вашој тераси - ДРАГОЉУБ, најукуснији цвет! (РЕЦЕПТ)

Исто тако, за сјајне листове је одлично и пиво. Потребно је да додате пиво у воду и тиме испрскате листове. Ако имате мало изветрелог пива, можете да додате воду и добићете гнојиво за биљке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas