Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најбоље биљке за држање у спаваћој соби: Оне не траже много светла

И у најзатворенијим просторима, биљке имају моћ да се осећамо боље

1665911048_profimedia-0081133946.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Да ли сте се запитали зашто шетња у природи може да нам побољша расположење? Чак и боравак на улици са дрвећем и разним раскошним зеленилом довољно је да нам помогне да се осећате мирније и срећније. Један од разлога зашто биљке имају такав утицај на човека  је због људске повезаности са природом.

Према студији објављеној у Националном центру за биотехнолошке информације, брига о затвореним биљкама може да помогне у смањењу психолошког и физиолошког стреса код људи. Према Универзитету у Мичигену, биљке такође наводно побољшавају концентрацију и памћење, пише Тхе Лист. Узимајући у обзир ове информације било би добро да нам се у кућана нађу биљке, уколико већ нису.

Прочитајте још: Ове биљке не треба да држите у КУЋИ: Фенг шуи стручњаци СМАТРАЈУ да ће вам донети раздор у дому и лошу енергију

Пошто шетња није увек могућа, постоје начини на које можете да приближите ове предности. Постављање биљака у спаваћу собу један је од најбољих начина да унесете више мира.

Имати биљке у близини места где спавате такође може да помогне да будете боље расположени када заспите и када се пробудите. Међутим, није свака биљка идеална за затворен простор.

Идеалне собне биљке

Најбоље затворене биљке за спаваћу собу укључују оне којима није потребно пуно директне сунчеве светлости. Једна од ових биљака је биљка каучука, или биљка гуменог дрвебиљта. Ова биљка може да успева при умереном до слабом осветљењу и захтева само повремено заливање. Такође помаже у уклањању токсина у ваздуху, што је идеално за детоксикацију ваше спаваће собе.

Прочитајте још: Кућне биљке које могу да донесу позитивну енергију сваком дому: Имају бројне предности

Још једна савршена биљка за спаваћу собу је биљка енглеског бршљана. Ову биљку је потребно редовно заливати, али може да расте на умереном светлу. Енглески бршљан такође помаже у чишћењу ваздуха од плесни, поред уклањања токсина попут каучука.

Уколико ипак имате добро осветљење у спаваћој соби, на располагању је више опција. Један од предлога је куповина биљке женске палме. Идеално их је држати у углу добро осветљене собе,а потребно је да их заливате само када приметите да горњи слој земље почиње да се суши. Због висине је идеална декорација.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas