Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Нега ЦВЕЋА преко зиме: Четири трика која вам могу помоћи да их сачувате током хладних дана

Испробајте трикове који вам могу помоћи у нези вашег цвећа

1704796954_shutterstock_1523657501.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када поједете банану, немојте да бацате кору, јер је она један од најбољих неговатеља, али и незамењива прихрана за ваше собне биљке.

Уколико будете користили ова четири једноставна трика за негу ваших лепотица, оне ће вам бити захвалне, а ви ћете имати бујно, здраво и лепо цвеће на коме ће вам сви позавидети.

1. Очистите листове биљака

Један од најбољих начина да ваше собне љубимице засијају пуним сјајем је да кором од банане пребришите листове. На овај начин ћете их очистити од прашине, али и нахранити њихове зелене делове. Листови ће добити сјај и пуноћу. Овај поступак можете да понављате два пута месечно.

2. Нахраните цвеће

Кора од банане је органског порекла и лако се разлаже и претвара у компост, који је најбоља прихрана за биљке. Кору банане иситните на комаде, па је закопајте у саксију око биљака или у земљу око ружа. Биљке ће бити бујније и лепше, а руже ће цветати као никада пре.

3. Решите се инсеката

Још једна предност коре од банане је што ћете се помоћу ње лако решити инсеката. Идеално за све оне који имају врт, а не желе да употребљавају инсектициде. Изблендирајте кору од банане, па је закопајте неколико центиметара у дубину око биљака и инсекти ће се разбежати.

4. Вода од банане

Ако користите кору од банане нећете имати потребу за додатним средствима за прихрану ваших собних биљака.  Направите једноставан раствор којим ћете заливати цвеће. За заливање биљака најбоље је да користите кору презрелих, потамнелих банана, које ћете ставити у воду и додати мало смеђег шећера, па оставити дан-два да одстоји.

Кора банане права је благодет за негу биљака захваљујући минералима које садржи – калцијум, фосфор и калијум. Ти минерали из коре ослободиће се у води након 24 до 48 сати и уколико једном седмично заливате ваше биљке овим раствором, ваша просторија у којој држите цвеће личиће на ботаничку башту током целе године.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas