· · Коментари: 0
ЦВЕЋЕ

Необична ВРСТА СУКУЛЕНТА која ће украсити вашу кућу

Сукуленти постају све популарније биљке због свог привлачног изгледа.

1607001845_Depositphotos_10967352_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Ови сукуленти имају интензивне црвене крајеве који подсећају на црвени руж за усне, одакле им и долази назив.

Ова биљка је такође позната и као Ецхевериа агавоидес. Име је добила на основу тога што су њени листову у облику агаве.

До данас није познат тачан број врста овог цвећа, али према подацима се може закључити да се тај број креће од 150 до 180 врста.

Прочитајте још: Размишљате у новогодишњим украсима? Онда знајте: Сива, минимализам, природа, елеганција (ФОТО)

Већина представника ове врсте расте у јужним државама САД-а и Мексика. Неке врсте се могу наћи и на копну Јужне Америке, углавном у Перуу.

У природним условима, лишће расте до тридесет центиметар дужине и петнаест ширине. Примерци који се гаје у кућним условима не достижу ове бројке - они су од бар дупло мањи од оних који су израсли у природи.

Фото: Депозит
Црвена боја на њима је заправо резултат излагања Сунцу

Што је више овај сукулент у додиру са сунчевим зрацима, то су његови врхови интензивније црвени.

Прочитајте још: Један од најлепших цветова крије невероватну СИМБОЛИКУ

Састоји се од много малих цветова и имају звонаст облика. Могу се јавити у разним бојама: жутој, наранџастој, црвенкастој, желенкастој.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.