Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЦВЕЋЕ ЗА ТЕРАСУ

ПЕТ БИЉАКА ЗА НАЈЛЕПШИ БАЛКОН У КРАЈУ: Направите елегантну цветну оазу нестварног мириса (ФОТО)

Без обзира да ли имате велику, сунцем окупану кровну терасу на врху небодера, или мали, сеновити балкон стана, лако је учинити простор привлачнијим са неколико биљака

1648634420_Untitled.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Изабрали смо за вас биљке за ерасу које се добро прилагођавају животу у контејнеру, плус ће издржати повећану топлоту и ветар на својој повишеној локацији.

Златни бамбус (за стварање приватности)

За свакога ко се осећа превише близу својим комшијама, додајте неколико златних биљака бамбуса у свој простор. Можда вам неће ни требати ограда када буду потпуно одрасли. Ове вишегодишње биљке могу се раширити ако их не обуздате, па их чувајте у дрвеној или теракота саксији која је најмање 60 цм дубока и широка. Пошто је златни бамбус инвазиван у неким деловима земље, посебно у топлијим регионима, најбоље је не садити га у земљу (неко користи и трик да га у земљу посади заједно са саксијом).

Прочитајте још: Бујно цветање и лепо лишће: Направите ДОМАЋУ ПРИХРАНУ ОД КВАСЦА, нема јачег раствора (РЕЦЕПТ)

Услови за гајење:  Јако сунце до делимичне сенке и влажно, добро дренирано земљиште

Сукуленти (трпе сушу)

Сукуленти су кућне биљке које се лако одржавају, али такође могу бити одличне балконске биљке, посебно ако живите на сунчаној страни улице. Две групе посебно које успевају у отвореним контејнерима су седуми и семпервивуми. Прекомерно заливање сукулената може да изазове трулеж , па водите рачуна да заливате отприлике једном месечно или када је земља сува. Зими, или кад год температуре дођу до тачке смрзавања, једноставно однесите своје контејнере у затворен простор ако желите да помогнете својим сукулентима да преживе из сезоне у сезону.

Услови узгоја: Пуно сунца и добро дренирано земљиште

Фуксија (за дашак елеганције на балкону)

Постоји неколико различитих сорти фуксије, од којих већина цвета у прекрасним нијансама ружичасте и љубичасте. Обавезно изаберите сорту отпорну на топлоту јер ће многе фуксије престати да производе цвеће када је превруће. Одлично изгледају у висећим корпама и најбоље раде са стално влажном земљом.

Услови узгоја: пуна до делимична сенка и влажно, добро дренирано земљиште

Лаванда (место за зачине)

Неколико зачинских биљака је одличан избор за балконе, укључујући лаванду,  тимијан и босиљак . Од њих, лаванда има најупечатљивије цветове. Ова ароматична биљка долази у стотинама варијанти које цветају у разним прелепим нијансама љубичасте или беле, тако да можете додати боју као и пријатну арому свом балконском врту. Лаванда је такође отпорна на сушу, топлоту и ветар. Осим тога, можете сакупљати цвеће и лишће за ароматизирање хране и коришћење у занатским пројектима.

Услови узгоја: Пуно сунце и добро дренирано земљиште

Гарденија (додајте опијајуће мирисе)

Мало цвећа може да се упореди са гарденијама када је у питању мирис. Ове зимзелене биљке производе чисто беле цветове који имају јак, слатки мирис који се може осетити из даљине током ветровитог дана. Међутим, гарденијама је потребна велика влажност и добро дренирано земљиште да би изгледале најбоље. 

Услови узгоја: пуна до делимична сенка у добро дренираном земљишту 

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas