Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАРАДАЈЗ

Правилно ОРЕЗИВАЊЕ парадајза: Имаћете КРУПНЕ плодове као никад до сад! (ВИДЕО)

Kада и како орезујете биљку парадајза има много везе са какву ћете биљку имати и са колико плодова.

1622709587_Depositphotos_119894104_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Орезивање парадајза - зашто је важно?

Ако не орежете парадајз, постаће тешка грмолика биљка са више стабљика, које ће се сломити након што добије плодове. Поред тога, када су воће и лишће на земљи, склонији су болестима и нападима инсеката. Резидба омогућава одговарајућу циркулацију ваздуха и ствара здраву, компактну и продуктивну биљку.

Прочитајте још: Како да вам цвеће у вази остане свеже? ОВАЈ састојак из кухиње ће га препородити (ФОТО)

Скидање заперака

Заперци, познати и као бочни изданци, појављују се у препонама између стабљике и гране.

Ако се не орежу, заправо се претварају у другу главну стабљику са гранама, цветовима и више заперака. Иако ћете можда добити више воћа ако пустите заперке да расту - плод ће бити знатно мањи.

Важно је рано уклонити заперке, јер се надмећу са главном стабљиком за хранљиве састојке.

Постоје разни начини за орезивање заперака.

Прочитајте још: Уклоните БРАОН ВРХОВЕ на собним биљкама на ПРАВИЛАН начин! (ФОТО/ВИДЕО)

Неки баштовани више воле да орезују све што је испод првог цветног грозда за снажан раст стабљика. Други често остављају неколико заперака на доњем делу, јер их лако можете подупријети.

Да не би постало превише тешко, они орезују заперке са горње половине. Резидба је помало експериментална - радите оно што вам најбоље одговара. Само запамтите да ћете заперке морати орезивати током целог лета, па често проверавајте биљке.


ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ   

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas