· · Коментари: 0
РЕЗАНО ЦВЕЋЕ

Како да вам цвеће у вази остане свеже? ОВАЈ састојак из кухиње ће га препородити (ФОТО)

Било да га узгајате сами или га купујете у цвећари, свеже цвеће је толико лепо, да желите да траје што дуже. Ево како да продужите животни век свећу у вази.

1622189304_Depositphotos_195739826_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит

Да вам свеже цвеће не би увенуло пребрзо, испробајте ове савете за негу резаног цвећа да бисте још дуже уживали у њиховом цветањ. Уносе толико позитивне енергије у простор да продужење њиховог животног века за додатних пар дана вредно труда.

1. Користите чисте материјале и воду

Прво, увек започните са блиставо чистом вазом. Кад кући донесете букет цвећа, одмах потопите резане крајеве у свежу воду из славине. Пуштање превише ваздуха у посечене стабљике може спречити касније упијање воде.

Прочитајте још: Ова биљка цвета ИСКЉУЧИВО ноћу и омиљена је током ЛЕТА због свој опојног мириса! (ФОТО)

Уколико немате комерцијалну прихрану за резано цвеће, сипајте слатко безалкохолну пиће или шећер у вазу, а потом додајте воду.

2. Резање цветних стабљика

Једном када пронађете трајни дом за своје резано цвеће, исеците стабљике чистим маказама или прунерима. Можете чак и да исечете стабљике цветова (посебно ружа) под водом како бисте били сигурни да се ваздух не увлачи. Различите врсте стабљика захтевају различите резове. Дебеле, зелене стабљике исеците под углом, а дрвенасте стабљике са резом у облику слова икс. Левком напуните шупље стабљике водом, а затим запушите крај ватом.

3. Припремите цвеће

Пре него што започнете аранжман, уклоните сувишно лишће са стабљика. Лишће доприноси накупљању бактерија у води, скраћујући живот резаног цвећа.

Прочитајте још: Пет НЕУНИШТИВИХ биљака за вашу башту: Мирне душе крените на одмор! (ФОТО)

4. Храна за резано цвеће

Користите формулу за храну за резано цвеће како би цветови изгледали свеже. Комерцијални конзерванси за цвеће садрже хемикалије које спречавају раст микроорганизама и чине воду која је обично алкална киселијом како би одговарала ћелијама цветних стабљика.

Храна за цвеће такође укључује сахарозу (или шећер) за обезбеђивање енергије. Ако немате комерцијалну храну за цвеће, покушајте да додате слатко безалкохолно пиће у воду или кашику шећера, заједно са кашичицом белог сирћета. Без обзира који конзерванс одабрали, увек га прво додајте у вазу, а затим напуните водом.

5. Често мењајте воду из вазе

Мењајте воду у вази сваки дан тако што ћете потпуно испразнити вазу, а затим је напунити свежом водом или направити други раствор воде и сипати храну за цвеће. Уверите се да је вода млака пре додавања цвећа у вазу. Одсеците мало крајеве стабљика сваки пут када промените воду и уклоните све увеле цветове; инфекција се лако може проширити са мртвих латица и увелих листова.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ   

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.