Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ БИЉКЕ

Све о ПРИХРАНИ собног цвећа: У једној ствари сви ГРЕШИМО, а ево које биљке НЕ ВОЛЕ ђубриво!

Подигните негу биљака на виши ниво.

1629017437_Depositphotos_441860390_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Собне биљке толико додају вашем простору - посебно ако немате приступ већем дворишту или отвореном простору. Не само да биљке додају боје и живот просторији, већ нуде и леп декор. Али постоји нешто важно за запамтити: пошто су собне биљке ограничене на мање саксије, оне немају сталан доток хранљивих материја које долазе из тла.

Прочитајте још: Ево како да сами тестирате ПХ вредност земљишта: Разлог број један за слабе и болесне биљке! (ТЕСТ)

Временом се хранљиви састојци у земљишту за садњу исцрпљују и ваше биљке могу патити. Да бисте помогли својим собним биљкама да напредују, научите како да прихрањујете собне биљке и одржавајте их срећним.

Какво ђубриво треба да користите?

Биљке које не треба често прихрањивати
Сукуленти и кактуси не воле превише ђубриво на бази азота. Ограничите прихрану на једном у месец и по дана да бисте били сигурни.

Нису сва ђубрива створена једнака - у ствари, уобичајено је да људи користе погрешну врсту или превише ђубрива и убију своју собну биљку. Најбоље је да користите ђубриво растворљиво у води. 

Како применити ђубриво

Лакше је него што мислите, али шта год да радите, немојте само сипати ђубриво у биљке у саксији. Обавезно разблажите ђубриво у односу ¼ до ½ кашичице ђубрива 4 л воде. Такође, препоручује се да увек разблажите мало више него што паковање каже.

Још један одличан савет је да залијете биљку пре него што је прихраните. Ово ће сачувати биљку од спаљивања корена, а влажна земља помаже да се ђубриво боље упије.

Када се прихрањује?

Дајте вашим биљкама прихрану сваке две до три недеље од краја марта до средине септембра, а затим не ђубрите након тога.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas