· · Коментари: 0
МОЈА БАШТА

У ово се КУНУ и најбољи БАШТОВАНИ! Прихраните ваше цвеће КВАСЦЕМ!

Овај природни додатак учинићете ваше биљке лепшим и здравијим.

1615542932_5b2c5608750db99b96656c503d6d418988ca5c89.jpg
Фото: Депозит

Уколико ваше цвеће споро расте, не цвета и жути, пробајте трик искусних баштована који уз помоћ квасца биљки подаре нови сјај.

Кључ је у прихрани која је јефтинија, природнија, а резултати су одмах видљиви.

Биљке током пролећа и лета траже мало више пажње и састојака. Да ли сте знали да скупа и вештачка ђубрива из апотеке, може да замени прихрана цвећа квасцем.

Промене на биљкама

Недостатак хранљивих материја у супстрату се огледа у променама на самим биљкама.Ако биљка споро расте, неће да цвета, има промене на листовима, корен се слабо развија и сл.то су показатељи да јој нешто фали, те да је неопходна боља њега.

Начин да се ствари поправе, је да се са времена на време, даје прихрана. Када је реч о цвећу, обично се даје течно ђубриво природно или вештачко. Природно ђубриво можемо и сами да правимо. Испробајте обавезно и ђубриво од квасца, јер су искуства веома позитивна.

Прочитајте још:

Собне биљке које вас ТЕРАЈУ У БОЛНИЦУ: Изазивају слепило, оштећују бубреге, изазивају опадање косе

Зашто прихрањивати биљке квасцем?

Сви желе да имају здраве и лепе биљке, а то је управо оно што се квасцем постиже. Добијамо бржи раст, боље цветање, лепше листове и јачи корен. Квасац садржи састојке који добро утичу на раст и развој биљака.

Витамини Б комплекса, фитохормони и ауксин. Замислите како расте тесто када замесимо хлеб, е па слично тако расту и биљке, кад им се даје квасац.

Како се прави раствор од квасца

Раствор од квасца за цвеће и остале биљке, прави се тако што на 10 г квасца, додајемо 1 малу кашику шећера и 1л воде.

У зависности колико вам је раствора потребно за заливање биљака, ви ћете пропорционално направити довољну количину. Помешати састојке и оставити да одстоји неколико сати, па поново промешати и залити биљке. Савет је да се увек раствор прави свеж, па да се бљке заливају.

Прихрана цвећа квасцем ради се на 10-15 дана. Током лета може се залива једном недељно. Састојци из квасца поправљају квалитет земљишта, што одговара биљкама. Биљке постају снажне. Прихрана квасцем може се користити за собне и баштенске биљке.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.