· · Коментари: 0
НЕГА

Уклања перут, акне и флеке по лицу: ЦВЕКЛА није добра само за КРВНУ СЛИКУ већ и за КОЖУ и КОСУ

Цвекла је поврће које треба уврстити у свакодневну исхрану.

1633094886_beetroot-g98e427105_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Поготово током хладнијих дана, цвекла је поврће које треба да се нађе на трпези јер је изузетно здрава. Захваљујући високом садржају гвожђа и витамина, цвекла чува организам од вируса и јача крвну слику. 

Препоручљива је посебно за анемичне особе, али поред здравствених може се користити и у друге сврхе - за негу косе и негу коже.

Прочитајте још: Шта је мит а шта истина: Због чега су усне ИСПУЦАЛЕ, и какав вам БАЛСАМ треба током хладнијих дана?

Уколико имате проблема са опадањем косе препоручује се да пијете сок од свеже цвекле, који је богат разним протеинима, калијумом, фосфором, калцијумом, као и витаминима Б и Ц. Сви ови састојци побољшавају циркулацију власишта, а поспешују и раст косе.

Сок од цвекле такође решавају и проблем перути, као и суве или масне косе.

Мешавином сока од цвекле и сирћета, исперите косу после прања бар једном недељно како бисте очистили кожу главе и уклонити перут. 

Цвеклу можете користити и у нези коже

Цвеклу средње величине исцедите, и тим соком уз помоћ вате или памучне газе премажите лице. Исперите га након 10 минута и умијте се благим сапуном.

Овај третман понављајте једном недељно, по могућности пре спавања, а кожа ће вам бити видно свежија и без акни. Такође, сок од цвекле може вам помоћи и код флека на лицу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.