Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ваша биљка је почела да вене? Урадите три брзе ствари

Листови биљке могу да кажу много.

1651046290_profimedia-0327440365.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Уопштено говорећи, листови који жуте и опадају показатељи су биљке која не успева. Можда је ово само привремено стање, али ако после неког времена не почне да се враћа првобитном стању требало би да осмислите стратегију.

Нега биљке која је почела да вене

Уклоните нездраво лишће

Увек уклоните нездраве листове или стабљике да бисте лакше схватили у чему је проблем. Нездраво лишће неће моћи да се вратити назад, тако да је најбоље да све то потпуно одсечете да бисте биљци вратили енергију за нови, здрав раст. Одумрло лишће ће прилично лако да отпадне, тако да можете и прстима да их нежно одвојите од стабљике.

Прочитајте још: "КРАЉИЦА БАЛКОНА": Сурфинија је НАЈЗАХВАЛНИЈИ цвет: Ево како да вам цвета од маја до октобра

Пустите да се земља осуши

Жуто лишће и веома влажно тло кажу да имате биљку која је превише заливана.  Још један знак да је ваша биљка презаливена је ако су листови према дну биљке нездрави, јер доњи листови први буду поплављени. У зависности од озбиљности ситуације, овај проблем се може да се реши тако што ћете биљку да оставите неко време без заливања, док се земља не осуши и преместие је на место које добија више светлости како би се то брже десило.

За теже случајеве прекомерног заливања најбоље је да пресадите биљку у свеже, суво тло.

Дајте јој више светлости

Недовољно светла може да буде велики проблем за здравље биљке. Ако биљка добија мање светлости него што је обично навикла неће моћи да производи довољно енергије да одржи све своје листове здравим.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas