Oglas
· · Komentari: 0

Vaša biljka je počela da vene? Uradite tri brze stvari

Listovi biljke mogu da kažu mnogo.

1651046290_profimedia-0327440365.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Uopšteno govoreći, listovi koji žute i opadaju pokazatelji su biljke koja ne uspeva. Možda je ovo samo privremeno stanje, ali ako posle nekog vremena ne počne da se vraća prvobitnom stanju trebalo bi da osmislite strategiju.

Nega biljke koja je počela da vene

Uklonite nezdravo lišće

Uvek uklonite nezdrave listove ili stabljike da biste lakše shvatili u čemu je problem. Nezdravo lišće neće moći da se vratiti nazad, tako da je najbolje da sve to potpuno odsečete da biste biljci vratili energiju za novi, zdrav rast. Odumrlo lišće će prilično lako da otpadne, tako da možete i prstima da ih nežno odvojite od stabljike.

Pročitajte još: "KRALJICA BALKONA": Surfinija je NAJZAHVALNIJI cvet: Evo kako da vam cveta od maja do oktobra

Pustite da se zemlja osuši

Žuto lišće i veoma vlažno tlo kažu da imate biljku koja je previše zalivana.  Još jedan znak da je vaša biljka prezalivena je ako su listovi prema dnu biljke nezdravi, jer donji listovi prvi budu poplavljeni. U zavisnosti od ozbiljnosti situacije, ovaj problem se može da se reši tako što ćete biljku da ostavite neko vreme bez zalivanja, dok se zemlja ne osuši i premestie je na mesto koje dobija više svetlosti kako bi se to brže desilo.

Za teže slučajeve prekomernog zalivanja najbolje je da presadite biljku u sveže, suvo tlo.

Dajte joj više svetlosti

Nedovoljno svetla može da bude veliki problem za zdravlje biljke. Ako biljka dobija manje svetlosti nego što je obično navikla neće moći da proizvodi dovoljno energije da održi sve svoje listove zdravim.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas