· · Коментари: 0
биљке

Важан део рутине: Како да правилно очистимо ПРАШИНУ СА СОБНИХ БИЉАКА?

Да ли чистите прашину са лишћа собних биљака?

1645894840_chair-g83363b123_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Адекватно заливање, прихрана, пресађивање биљака, сунчева светлост и нега неопходне су за развој собног цвећа. Међутим, једну грешку многи праве, а узрокује да лиске пожуте и биљка увене. реч је о прашини која се често нахвата на лискама и не допушта да биљке нормално дишу.

Одржавање биљака

Прашина може спречити биљке да упијају сунчеву светлост, а као последица тога смањиће се ниво хлорофила који је неопходан да би биљка била здрава. Због тога је јако важно да лиске биљака редовно чистите и уклањате слој прашине. Осим што ће изгледати лепше, учиниће да буду здраве, богатије и боље се развијају. Да би ваше собне биљке што боље цветале и листале, неопходно је да ово урадите бар једном седмично.

Прочитајте још: Како да ЛАЛЕ у вази дуже трају? Мали трик за дуже трајање пролећног цвећа

Овај поступак је врло једноставан, потребна вам је само влажна крпа са којом ћете нежно обрисати биљке. Важно је да очистите површину и испод листа, као и стабло. Најбоље је користити обичну млаку воду, али се за негу неких биљака (на пример, фикуса) препоручује да очистите биљку пивом - после тога ће лиске посебно сијати.

У ову сврху можете користити и боцу са распршивачем, па попрскати биљке водом, а затим пребрисати. Важно је да не претерате са количином воде код биљака које не трпе прекомерно заливање. Мање собне биљке можете и "истуширати" у кади или туш кабини.

Прочитајте још: Нега СОБНОГ КАКТУСА: Једна од најчешћих биљака у домовима

Током чишћења листова, не заборавите да уклоните старо лишће или увенуле цветове како би нове могле неометано да се развијају.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.