Oglas
· · Komentari: 0
biljke

Važan deo rutine: Kako da pravilno očistimo PRAŠINU SA SOBNIH BILJAKA?

Da li čistite prašinu sa lišća sobnih biljaka?

1645894840_chair-g83363b123_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Adekvatno zalivanje, prihrana, presađivanje biljaka, sunčeva svetlost i nega neophodne su za razvoj sobnog cveća. Međutim, jednu grešku mnogi prave, a uzrokuje da liske požute i biljka uvene. reč je o prašini koja se često nahvata na liskama i ne dopušta da biljke normalno dišu.

Održavanje biljaka

Prašina može sprečiti biljke da upijaju sunčevu svetlost, a kao posledica toga smanjiće se nivo hlorofila koji je neophodan da bi biljka bila zdrava. Zbog toga je jako važno da liske biljaka redovno čistite i uklanjate sloj prašine. Osim što će izgledati lepše, učiniće da budu zdrave, bogatije i bolje se razvijaju. Da bi vaše sobne biljke što bolje cvetale i listale, neophodno je da ovo uradite bar jednom sedmično.

Pročitajte još: Kako da LALE u vazi duže traju? Mali trik za duže trajanje prolećnog cveća

Ovaj postupak je vrlo jednostavan, potrebna vam je samo vlažna krpa sa kojom ćete nežno obrisati biljke. Važno je da očistite površinu i ispod lista, kao i stablo. Najbolje je koristiti običnu mlaku vodu, ali se za negu nekih biljaka (na primer, fikusa) preporučuje da očistite biljku pivom - posle toga će liske posebno sijati.

U ovu svrhu možete koristiti i bocu sa raspršivačem, pa poprskati biljke vodom, a zatim prebrisati. Važno je da ne preterate sa količinom vode kod biljaka koje ne trpe prekomerno zalivanje. Manje sobne biljke možete i "istuširati" u kadi ili tuš kabini.

Pročitajte još: Nega SOBNOG KAKTUSA: Jedna od najčešćih biljaka u domovima

Tokom čišćenja listova, ne zaboravite da uklonite staro lišće ili uvenule cvetove kako bi nove mogle neometano da se razvijaju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas