· · Коментари: 0
свеже биље

ЗАЧИНСКО БИЉЕ у кухињи: Шта треба да знамо пре почетка гајења?

Зачинско биље је осим лепе декорације дома, одлично и приликом припремања хране.

1623655080_Depositphotos_62125247_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Додавање свежег биља храни коју спремате можете поспешити укус и добити нешто потпуно ново. А држање биља у кухињи изузетно је згодно за све који живе у становима, где ћете осим пријатног изгледа добити и додатак мнгоим јелима. Међутим, постоје неке ствари које би требало да узмете у обзир пре него што се одважите и започнете гајење зачинског биља.

Прочитајте још: Како се гаји НАНА? Обогатите кухињу зеленилом

Нега зачинског биља

Прво би требало да им обезбедите довољну количину светлости. Многим биљкама треба шест до осам сати сунчеве светлости дневно. Уз то имајте на уму колико је лишће биљака близу самог прозора, јер стакло лети може превише да се загреје.

Заливање зачинског биља

Босиљак, власац, рузмарин, жалфија, нана, червил, могу успешно да се гаје у затвореном. Биљкама попут босиљка и власца потребно је више воде, па одржавајте земљу влажном. Док за медитеранско биље, пустите да се земља мало исуши између заливања.

Прочитајте још: ПЕТУНИЈЕ, најчешће цвеће за терасе: Како да цветају од пролећа до јесени?

Када је време да уберете плодове гајења зачина не узимајте све ођедном, ограничите се на четвртину биљке како бисте били сигурни да ће наставити да расте.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.