· · Коментари: 0

Девет ствари које је МЕРЛИН МОНРО строго поштовала: Ови ТРИКОВИ су јој помагали да изгледа савршено

Од скривања од сунца, до дизања тегова, Мерилин Монро је имала специфичну рутину за лепоту

1664537801_Foto-Printscreen-YouTube-Valer-ka.jpg
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - Валер ка

Од црвених усана, до њеног заштитног знака, платинастих локни, Мерилин Монро је била и још увек јесте, врхунска бомба и икона лепоте, која је имала склоност ка гламуру. 

Овако је изгледала њена рутина лепоте:

Држала се даље од сунца

- Ја се лично противим великој препланулости, јер волим у потпуности да се осец́ам плавушом - објаснила је Монро зашто се клонила сунца, упркос чињеници да је то било у моди, у Калифорнији. Заборавите бронзере и лажни препланули тен, у које се многи од нас данас заклињу, она је сва била у знаку алабастер изгледа.

Волела је врло специфичну нијансу плаве

Ако сте се икада запитали коју нијансу косе је Монрое тражила приликом фарбања, вероватно не бисте погодили да је то "бела јастучница". Да би избегла превише прања (што може утицати на боју), заклела се на импровизовани суви шампон, пудер за бебе, који је наносила свака два дана, како би јој коса изгледала свеже

Сјајан трик шминкера за пуне усне

Како створити пуне усне по којима је Мерилин била тако позната? Уз помоћ правилне употребе ружева. Њен шминкер би применио до пет различитих црвених нијанси, тамније, плавоцрвене споља и светлије изнутра, како би створио илузију димензије и дебљине. Паметан савет који многи шминкери и данас користе, наводи Вог.

Знала је важност сна

Жена која је уживала у сну, Монро је требало између пет и 10 сати затворених очију, ноц́у, у широком кревету за једну особу.

Прочитајте још: Силванина СЕСТРА је била у шестом месецу ТРУДНОЋЕ када су погинуле: Бавила се музиком и много је личила на њу (ФОТО)

А недеља?

- То је мој један дан потпуног слободног времена. Понекад ми треба два сата да се пробудим, уживајуц́и у сваком последњем тренутку поспаности - рекла је она у интервјуу за часопис Пагеант.

Шта је носила у кревет

Познато је да Монро није носила одец́у у кревет, наводец́и да јој пиџаме и "језиве спавац́ице" ремете сан. Оно што је ипак носила било је пет капи Цханел Но.5, парфема, за који се такође каже да је додала у своје ледене купке.

Ледене купке

Док су Вим Хоф и бројни спортисти од тада популаризовали ледено хладне тушеве и купке, Мерилин је била далеко испред. Прича се да се купала у ледено хладним купкама, како би јој кожа била чврста и затегнута.

Прочитајте још: Силванина СЕСТРА је била у шестом месецу ТРУДНОЋЕ када су погинуле: Бавила се музиком и много је личила на њу (ФОТО)

Како се бринула о својој кожи

Монро се придружила онима попут Одри Хепберн, у редовним посетама једног мађарског дерматолога. Пошто је патила од суве коже (прича се да је опсесивно прала лице, до пет пута дневно), Ласло је глумици прописао ригорозну рутину неге коже, која се разликовала у зависности од доба дана и прилике. 

Добијте Монроин сјај

Док су данас популарни хајлајтери, Монро је добила свој сјај на други, можда мање примамљив начин. Наносила је слојеве вазелина испод своје подлоге, како би помогла кожи да ухвати светлост. 

Није била фанатик природних вежби

- Не бих могла да поднесем вежбање, ако бих морала да будем дисциплинована - рекла је Монро о свом приступу вежбању. Уместо тога, уживала је у "једноставној рутини за учвршц́ивање груди", која је укључивала подизање два тега изнад главе 15 пута, крећући се из "положаја раширене руке орла. Радила би то поред кревета, док се не умори, свако јутро.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.