· · Komentari: 0

Devet stvari koje je MERLIN MONRO strogo poštovala: Ovi TRIKOVI su joj pomagali da izgleda savršeno

Od skrivanja od sunca, do dizanja tegova, Merilin Monro je imala specifičnu rutinu za lepotu

1664537801_Foto-Printscreen-YouTube-Valer-ka.jpg
Foto: Printscreen/ YouTube - Valer ka

Od crvenih usana, do njenog zaštitnog znaka, platinastih lokni, Merilin Monro je bila i još uvek jeste, vrhunska bomba i ikona lepote, koja je imala sklonost ka glamuru. 

Ovako je izgledala njena rutina lepote:

Držala se dalje od sunca

- Ja se lično protivim velikoj preplanulosti, jer volim u potpunosti da se osećam plavušom - objasnila je Monro zašto se klonila sunca, uprkos činjenici da je to bilo u modi, u Kaliforniji. Zaboravite bronzere i lažni preplanuli ten, u koje se mnogi od nas danas zaklinju, ona je sva bila u znaku alabaster izgleda.

Volela je vrlo specifičnu nijansu plave

Ako ste se ikada zapitali koju nijansu kose je Monroe tražila prilikom farbanja, verovatno ne biste pogodili da je to "bela jastučnica". Da bi izbegla previše pranja (što može uticati na boju), zaklela se na improvizovani suvi šampon, puder za bebe, koji je nanosila svaka dva dana, kako bi joj kosa izgledala sveže

Sjajan trik šminkera za pune usne

Kako stvoriti pune usne po kojima je Merilin bila tako poznata? Uz pomoć pravilne upotrebe ruževa. NJen šminker bi primenio do pet različitih crvenih nijansi, tamnije, plavocrvene spolja i svetlije iznutra, kako bi stvorio iluziju dimenzije i debljine. Pametan savet koji mnogi šminkeri i danas koriste, navodi Vog.

Znala je važnost sna

Žena koja je uživala u snu, Monro je trebalo između pet i 10 sati zatvorenih očiju, noću, u širokom krevetu za jednu osobu.

Pročitajte još: Silvanina SESTRA je bila u šestom mesecu TRUDNOĆE kada su poginule: Bavila se muzikom i mnogo je ličila na nju (FOTO)

A nedelja?

- To je moj jedan dan potpunog slobodnog vremena. Ponekad mi treba dva sata da se probudim, uživajući u svakom poslednjem trenutku pospanosti - rekla je ona u intervjuu za časopis Pageant.

Šta je nosila u krevet

Poznato je da Monro nije nosila odeću u krevet, navodeći da joj pidžame i "jezive spavaćice" remete san. Ono što je ipak nosila bilo je pet kapi Chanel No.5, parfema, za koji se takođe kaže da je dodala u svoje ledene kupke.

Ledene kupke

Dok su Vim Hof i brojni sportisti od tada popularizovali ledeno hladne tuševe i kupke, Merilin je bila daleko ispred. Priča se da se kupala u ledeno hladnim kupkama, kako bi joj koža bila čvrsta i zategnuta.

Pročitajte još: Silvanina SESTRA je bila u šestom mesecu TRUDNOĆE kada su poginule: Bavila se muzikom i mnogo je ličila na nju (FOTO)

Kako se brinula o svojoj koži

Monro se pridružila onima poput Odri Hepbern, u redovnim posetama jednog mađarskog dermatologa. Pošto je patila od suve kože (priča se da je opsesivno prala lice, do pet puta dnevno), Laslo je glumici propisao rigoroznu rutinu nege kože, koja se razlikovala u zavisnosti od doba dana i prilike. 

Dobijte Monroin sjaj

Dok su danas popularni hajlajteri, Monro je dobila svoj sjaj na drugi, možda manje primamljiv način. Nanosila je slojeve vazelina ispod svoje podloge, kako bi pomogla koži da uhvati svetlost. 

Nije bila fanatik prirodnih vežbi

- Ne bih mogla da podnesem vežbanje, ako bih morala da budem disciplinovana - rekla je Monro o svom pristupu vežbanju. Umesto toga, uživala je u "jednostavnoj rutini za učvršćivanje grudi", koja je uključivala podizanje dva tega iznad glave 15 puta, krećući se iz "položaja raširene ruke orla. Radila bi to pored kreveta, dok se ne umori, svako jutro.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.