Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИНТЕРВЈУ

Неда Украден за МАГАЗИН НОВОСТИ: "Тек у зрелим годинама, кад рашчистиш са комплексима и заблудама, можеш УЖИВАТИ у животу"

Са певачицом Недом Украден разговарали смо и о моди, физичком изгледу, естетским операцијама, као и о мотивацији која је потребна да би се завршила два факултета.

1637075078_neda.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/ТОXИЦ ТЕЛЕВИСИОН
Oglas

Певачица Неда Украден важи за једну од највећих естрадних уметница на нашој сцени. Поред беспрекорне каријере која траје преко педесет година, певачица се може поносити и својим изгледом на којем јој могу позавидети и знатно млађе колегинице.

Ове године прославила је 71. рођендан, и поносно носи епитет најпожељније баке. Како и сама истиче, за све је заслужна генетика, здрав начин живота, вежбање и редукована исхрана, али и позитиван однос према животу.

Прочитајте још: Њена каријера траје преко 50 година, и зову је "балканска Тина Тарнер": Знате ли о којој ПЕВАЧИЦИ је реч? (ФОТО)

Која је тајна вашег савршеног изгледа? Да ли је у питању дијета, здрав начин живота или напорни тренинзи?

- На ово питање које ми често постављају, једино што могу рећи је да нема тајни. Све што настојим постићи је да ову захвалну грађу, коју сам од мајке наследила, одржим у што бољој форми и да водим рачуна о здрављу пре свега. Дакле, исхрана, углавном медитеранска, вежбе које радим редовно и негована кожа. Оно што је ипак најважније, то је дух, позитиван однос према животу, породици, послу, пријатељима.

Многе жене се плаше година и старости. Да ли је то икада био случај и са вама?

- Године не кријем, поносно их истичем јер сматрам да су ми дар од Бога и да сам срећна што сам их дочекала. Али оне су хронолошки број и не само да нису разлог за страх од старости, него су разлог за срећу, мир, разуман и колико-толико избалансиран живот, што је у младости готово немогуће. Тек у зрелим годинама, кад рашчистиш са комплексима и заблудама, можеш уживати у животу.

Својевремено сте изјавили да сте се стидели својих атрибута, а многе ваше колегинице дају богатство како би их имале. Када сте прихватили и заволели своје тело?

- О томе вам и говорим - у младости сам била што под утицајем страних идола, што модних трендова и другарица пропорција битно другачијих од оних које сам ја имала. Једноставно сам патила што нисам била тако мршава, тако равна, тако плава, као што су оне биле, и требало ми је много времена да заволим своју грађу, своје пропорције и своје особине. Нажалост, и сада се младим девојкама намећу застрашујући, готово карикатурални изгледи и узори који су далеко од лепог и здравог.

Важите за једну од најприроднијих дама са јавне сцене. Да ли то значи да нисте присталица естетских корекција, или немате ништа против тога, само нисте желели да одете "под нож"?

- Свако жели да изгледа што лепше и да што дуже задржи младост коже, па и тела. То је потпуно дозвољено и сваки труд и мука који се на то потроши ми је разумљива. Али бити неко сасвим други, бити карикатура са формама које немају везе са вашим изгледом, па ни пропорцијама, израз је не само лоших естетских трендова, него лошег психичког стања духа које неће моћи ни огромне груди ни огромне усне учинити срећном.

Колико је важно ментално здравље за целокупан изглед? На који начин се ви носите са проблемима, с обзиром на то да увек изгледате задовољно, насмејано и расположено?

- Зрелост доноси и више памети, па тако човек са годинама научи да правилно избалансира приоритете, и не оптерећује се глупостима које су му небитне. Породица и дом су мој највећи успех, разлог и смисао мојих напора, рада, жеља и мог задовољства. Посао који волим и у којем и даље уживам су такође разлог да будем срећна и поносна.

Током вишедеценијске каријере мењали сте свој стил и прилагођавали сте се трендовима. У чему сте се осећали најлепше?

- Свако време са стиловима и музичким и модним је било лепо на свој начин. Музика се као и друштво мењала, па је потребно да се човек прилагођава, ако жели да има успеха и да траје. Мени је пошло за руком да са другачијим, млађим и талентованим сарадницима нађем ту неопходну актуелност у песмама, темама, продукцији.

Постоји ли неки комад гардеробе који је можда изашао из моде, а ви бисте волели да се врати?

-  Волим тај женствени стил добро кројене хаљине са мантилом или сакоом као сет - комплет који, чини ми се, свакој жени даје тај дамски "лоок". Иако није актуелан сада, сигурна сам да никад није погрешно обући га.

Поред тога што имате успешну каријеру, ви сте једна од најобразованијих естрадних уметница. Да ли сте се икада у животу покајали што се нисте бавили пословима за које имате диплому?

- Образовала сам се за сасвим друга занимања - и право и енглески језик пружали су ми велике могућности за различите послове - од адвокатуре до дипломатије, међународних организација, итд. Али музика, која је била мој хоби, испунила је цео мој живот и постала моје главно занимање.

На који начин сте успели да завршите чак два факултета?

- Студирала сам јер сам то желела, јер сам одрасла у кући у којој су ме учили да будем школована, образована и да имам сигуран, стабилан "хлеб у рукама". Није било нимало једноставно бити на концертима, и враћати се на предавања, колоквијуме, испите. Али ако знаш да можеш, онда једино то желиш - да завршиш и да не разочараш ни себе ни своје.

На чему сте у животу највише захвални и чиме се највише поносите?

- Захвална сам јер имам породицу која ме чини срећном, посао који радим са успехом и весељем, и што имам  богат, другачији живот пун лепих али и ружних, понекад трагичних момената, који управо дају инат и снагу да се издржи, да се одупре и настави даље.

Да ли радите на новим песмама и да ли ћете публику обрадовати једним великом концертом, или можда турнејом, када се пандемија заврши?

- Летос сам издала албум са 13 песама и 13 видео-спотова. То је у овом страшном времену изузетан успех и подвиг. Очекујемо сви да се ово лудило од короне, нерада, нервозе и болести коначно смири и да попусти, па да живимо као што смо то пре пандемије радили.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas