Oglas
Oglas
· · Коментари: 1

Принцеза Шарлот ће носити посебну титулу када њен отац принц Вилијам постане краљ

Погледајте о којој титули је реч

1656927417_profimedia-0701520944.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Принцезу Шарлот очекује узбудљива судбина. Она је једина ћерка принца Вилијама и Кејт Мидлтон. У реду за британски трон она се налази на четвртој позицији. Међутим, са те позиције ће пасти када њен старији брат добије децу. 

Одлуком Комонвелта из 2011. године, традиција о првенству мушкараца у односу на жене се брише. То значи да би Шарлот да је била прворођено дете била трећа по реду, без обзира на то колико би браће имала. 

Чланови британске краљевске породице често имају више од једне титуле. Неке титуле се аутоматски наслеђују. На пример, титулу принчева и принцеза имају сва деца краљева или краљица. Мушка деца након што се ожене добијају и титулу војводе. Тако је принц Вилијам војвода од Кембриџа. Принцу Чарлсу као најстаријем сину, краљица Елизабета је дала титулу принца од Велса, а њу ће наследити принц Вилијам, када његов отац дође на престо.

Фото: Профимедиа

Прочитајте још: Да ли је препознајете? Била је преслатки девојчурак у серији "ГРЕХ ЊЕНЕ МАЈКЕ", данас је једна од наших најлепших глумица (ФОТО)

Што се тиче принцезе Шарлот, када њен отац принц Вилијам постане краљ, она ће постати краљевска принцеза. Ова титула датира још из 1642. године, а она ће бити тек осма особа која ће је носити. Додељује се најстаријој ћерки владајућег краља. Тренутно је носи једина ћерка краљице Елизабете, Ана, а с обзиром на то да принц Чарлс има само синове, следећа особа која ће имати част на ову титулу је управо Шарлот. 

Међутим, да би се ово десило, у породици мора да се деси трагедија. Краљевска принцеза Ана ће носити ову титулу до свеје смрти, а може да прође још неко време пре него што принц Вилијам, када постане краљ, одлучи да удостоји своју ћерку овим чином. Краљица Елизабета је сачекала 25 година након смрти претходне краљевске принцезе да ту титулу додели Ани. 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas