Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трагична судбина легендарне певачице: Умрла од неизлечиве болести туђом кривицом

Израелска певачица анђеоског гласа имала ужасану судбину

1657004921_1187773_ofrehaze_ff.jpg
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе
Oglas

Офра Хаза је била легендарна израелска певачица са јеменским пореклом, а њено пуно име је било Бат-Схева Офра Хаза. 

Рођена је у сиромашној породици имиграната 1957. године као девето и најмлађе дете. Када је имала дванаест година њен таленат је открио агент дечијег позоришта „Безалел Алони“. Из канџи сиромаштва истргао ју је само огромни таленат и глас којим је очаравала свакога ко би је упознао, написали су на Фацебоок групи "Нисте знали". Њена каријера незаустављиво се пробијала ка врху светске музике, док су је локални медији обожавали, приписујући јој епитет „Мадоне са истока“.

На националном фестивалу „Мизрахи“ 1974. је освојила треће место, а онда је пет година касније добила важан ангажаман, да отпева нумеру за филм „ХаГасхасх ХаХивер“ који је управо због њеног певања постао велики хит у Израелу.

Прочитајте још: Принцеза Шарлот ће носити посебну титулу када њен отац принц Вилијам постане краљ

Хаза је годинама низала успехе, од феноменалних синглова преко најпродаванијих албума и бројних наступа и фестивала до рада на филмској музици. Круна њене посвећености музици уследила је 1983. године када су јој се отворила сва врата светске сцене, након другог места на Евросонгу, са песмо „Цхаиме“.

Говорила је 17 језика и била је заиста посебна по многим стварима. Њена прича се, међутим, не завршава срећно. Она је умрла од ХИВ-а, у 42. години живота. Убрзо након њене смрти израелске новине су пренеле разлог, што је изазвало много полемике о томе да ли су они прекршили законе приватности. Како се она заразила овом неизлечивом болешћу, остаће мистерија. Наиме, њен менаџер је после њене смрти изјавио како је она искључиво спавала са својим мужем.

Многи су управо упирали прст у њега, израелског бизнисмена Дорона Ашкеназија, али нема потврђених информација о томе да ли јој је он пренео ХИВ. Тврдио је да је она болест добила приликом трансфузије крви, након побачаја који је доживела. Дорон је касније умро јер се предозирао, тако да је и њега сачекала трагична судбина.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas