Oglas
· · Komentari: 0

Tragična sudbina legendarne pevačice: Umrla od neizlečive bolesti tuđom krivicom

Izraelska pevačica anđeoskog glasa imala užasanu sudbinu

1657004921_1187773_ofrehaze_ff.jpg
Foto: Printscreen/ YouTube
Oglas

Ofra Haza je bila legendarna izraelska pevačica sa jemenskim poreklom, a njeno puno ime je bilo Bat-Sheva Ofra Haza. 

Rođena je u siromašnoj porodici imigranata 1957. godine kao deveto i najmlađe dete. Kada je imala dvanaest godina njen talenat je otkrio agent dečijeg pozorišta „Bezalel Aloni“. Iz kandži siromaštva istrgao ju je samo ogromni talenat i glas kojim je očaravala svakoga ko bi je upoznao, napisali su na Facebook grupi "Niste znali". NJena karijera nezaustavljivo se probijala ka vrhu svetske muzike, dok su je lokalni mediji obožavali, pripisujući joj epitet „Madone sa istoka“.

Na nacionalnom festivalu „Mizrahi“ 1974. je osvojila treće mesto, a onda je pet godina kasnije dobila važan angažaman, da otpeva numeru za film „HaGashash HaHiver“ koji je upravo zbog njenog pevanja postao veliki hit u Izraelu.

Pročitajte još: Princeza Šarlot će nositi posebnu titulu kada njen otac princ Vilijam postane kralj

Haza je godinama nizala uspehe, od fenomenalnih singlova preko najprodavanijih albuma i brojnih nastupa i festivala do rada na filmskoj muzici. Kruna njene posvećenosti muzici usledila je 1983. godine kada su joj se otvorila sva vrata svetske scene, nakon drugog mesta na Evrosongu, sa pesmo „Chaime“.

Govorila je 17 jezika i bila je zaista posebna po mnogim stvarima. NJena priča se, međutim, ne završava srećno. Ona je umrla od HIV-a, u 42. godini života. Ubrzo nakon njene smrti izraelske novine su prenele razlog, što je izazvalo mnogo polemike o tome da li su oni prekršili zakone privatnosti. Kako se ona zarazila ovom neizlečivom bolešću, ostaće misterija. Naime, njen menadžer je posle njene smrti izjavio kako je ona isključivo spavala sa svojim mužem.

Mnogi su upravo upirali prst u njega, izraelskog biznismena Dorona Aškenazija, ali nema potvrđenih informacija o tome da li joj je on preneo HIV. Tvrdio je da je ona bolest dobila prilikom transfuzije krvi, nakon pobačaja koji je doživela. Doron je kasnije umro jer se predozirao, tako da je i njega sačekala tragična sudbina.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas