Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 УМНИХ ИГАРА КОЈЕ КОРИСТИ НЕСИГУРНА ОСОБА У ВЕЗИ: Повезане су са манипулацијом и не откривају се тако лако!

Према стручњацима уз помоћ ових 5 ствари несигурна особа манипулише партнером.

1713365471_shutterstock_2131750825.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Романтика често доводи до рањивости, што нас заузврат тера да се суочимо са својом најдубљом несигурношћу и водимо битке које смо одлагали годинама. Да ли ћемо победити или изгубити зависи од нас. Нажалост, неки људи не пролазе баш најбоље. Њихова несигурност на крају утиче на њихово понашање. 

1) Игра на карту недоступности


Можда звучи чудно да се људи који су већ у везама могу тешко добити. Поента је привлачење пажње. Такве особе често одбијају позиве партнера или не одговарају на поруке како би изазвали тај ефекат забринутости и мистерије.

Ескалирана верзија овога је тихи третман, који психолог др Бернард Голден описује као „деструктиван облик пасивне агресије“ који „ствара атмосферу анксиозности, страха и туге, која онемогућава основни осећај сигурности“

2) Пребацује кривицу


Пребацивање кривице је облик несвесне емоционалне уцене при чему се онај ко осећа кривицу сматра да није крив за оно лоше што је учинио“, објашњава психолог др Лин Марголис.То је моћна стратегија за изазивање емоционалних реакција вашег партнера. Ако не добијете пажњу коју желите, све што треба да урадите је да их натерате да се осећају кривим.

Излив наклоности се вратио, и све иде у прилог вама.Проблем је што права љубав не може бити вођена кривицом или сажаљењем. Ако учините да се ваш партнер осећа лоше јер вам не посвећује довољно пажње или вам не даје жељену сигурност, можда ће се више трудити да вам докаже своју љубав, али то неће доћи са правог места.

3) Чини да се партнер осећа несигурним


Ако се осећате подржано и охрабрено да будете аутентични са самопоуздањем , то је знак да би ствари могле да успеју.Ако осећате да се морате филтрирати у свакој прилици, као да су речи вашег партнера понекад штетне и непотребно окрутне, и као да сте у некој невидљивој конкуренцији са њим иако немате појма која је награда…

Можда излазите са неким ко је толико несигуран, а то је велика црвена застава. Ако постоји једна ствар коју бисте требали да осећате у близини свог партнера, то је осећај сигурности. Неко ко користи ваше рањивости против вас је толико далеко од безбедног колико и долази, пише сајт Хацк Спирит.

4) Подстиче љубомору


Осећате се несигурно, нисте сигурни како да привучете пажњу свог партнера, мучите се да саопштите своје потребе, па само покушавате да намерно учините да буде љубоморан.Од тога да превише причате о одређеном сараднику до флертовања са случајним људима, можда покушавате да изазовете неку врсту реакције од њега само да бисте се осећали као да вас и даље жели.

Како каже докторка психологије Маријана Л. Фишер: „Намерно изазивање љубоморе код партнера је ризична стратегија за привлачење пажње.“Ризично је јер се ваш партнер може толико узнемирити да ће на крају прекинути с вама. Ризично је јер подстиче непотребне расправе. Ризично је зато што не одражава оно што заиста желите – да ваш партнер буде љубазнији или да се осећате схваћеним."

5) Изврће тезе


На крају, не заборавимо неке од најчешћих техника манипулације: игнорисање, извртање речи итд.Можда мислите да ће неко ко је несигуран одмах признати да је направио грешку и извинити се, али истина је много компликованија.У ствари, многи људи који крију дубоку несигурност ће се заиста потрудити да изгледају самоуверено.

Они ће изградити велики, али крхки его, и као резултат тога, биће им невероватно тешко да подигну руке и да се извине.А шта да радите ако не желите да изгубите? Ви вртите наратив у своју корист. Било да се ради о игнорисању, који психолози описују као облик манипулације која доводи до тога да друга особа сумња у сопствену перцепцију стварности, или пројектујући сопствене несигурности и проблеме на вашег партнера, ви се борите и борите још више.Само да бисте могли да победите.Наравно, ту нема правог победника.

Игре ума могу бити толико токсичне да се сами темељи везе могу распасти, а пре него што то схватите, на ивици сте да раскинете.Не можете да решите своје несигурности играјући манипулативне игре. Оно што можете да урадите је да радите на себи, научите како да ефикасно комуницирате и покажете свом значајном другом да сте тим. Једини начин да победите је ако сте обоје победници.

Сенеса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas