Oglas
· · Komentari: 0
MIRIŠLJAVO

Da li znate RAZLIKU između TOALETNE VODE i PARFEMA?

Kada želite da mirišete opojno, za čim posežete – za toaletnom vodom ili parfemom?

1598086151_Depositphotos_6808687_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Može vam se učiniti da je sasvim svejedno, ali ne, razlika i to velika postoji. Razlika je pre svega u koncentraciji mirisa koju data formula ima. Koncentracija igra veliku ulogu u tome koliko će proizvod biti osetan na vašoj koži. Toaletna voda ima manju koncentraciju od parfema, što znači da njen miris kraće traje.

Pročitajte još: Na ove DELOVE TELA ne biste nikada trebali da stavljate PARFEM, evo i zašto

Foto: Depozit

REČ DVE O TOALETNOJ VODI

Toaletna voda ima niži procenat mirisnih ulja u sebi, otprilike od 5-15 %. Takođe ona u sebi sadrži više alkohola zbog čega miris lakše i brže isparava sa kože.

MAGIJA KOJA SE KRIJE IZA PARFEMA

Parfemi s druge strane imaju veću koncentraciju mirisnih ulja, što znači da u sebi automatski imaju manje alkohola. Osobama sa osetljivom kožom se iz ovog razloga savetuje da se drže parfema u odnosu na toaletnu vodu. Parfem u sebi ima od 20-40 % mirisnih ulja.

Pročitajte još: TAJNE nanošenja PARFEMA, kako da traje DUŽE

DA LI STVARNO MOGU DA MIRIŠU ISTO?

Donekle, da. Bez obzira o kom se proizvodu i proizvođaču radi, toaletna voda i parfem su zapravo u osnovi isti i predstavljaju mešavinu esencijalinh ulja i drugih ekstrakata. Jedina razlika je zapravo u koncentraciji. Pored toga kompozicija mirisa koja se naziva još i – šminka mirisa (vrh: limun, pomorandža /sredina: cimet, čajevac / donje note: vanila, sandalovina) igra vitalnu ulogu u tome koliko toaletna voda i parfem liče jedno na drugo.

Foto: Depozit

KOLIKA JE TRAJNOST OVA DVA PROIZVODA POJEDINAČNO?

Trajnost toaletne vodice je od 3-5h, dok je parfem predviđen da traje duže od toga. Kako biste oba proizvoda podstakli da traju duže savet stručnjaka je da ih skladištite na tamnom i hladnom mestu.

Pročitajte još: Nemojte kupovati JEFTINE KOPIJE parfema jer sadrže - URIN I ANTIFRIZ!

KADA TREBA KORISTITI PARFEM A KADA TOALETNU VODU?

Budući da je toaletna voda laganija ona se preporučuje tokom svakodnevnih aktivnosti i u letnjim mesecima. S druge strane parfemi su intenzivniji i njihova visoka koncentracija preporučljivija je za hladnije dane i večernje izlaske.

ŠTA JE U SUŠTINI BOLJA ODLUKA?

Da budemo iskreni, na vama je da odlučite. U zavisnosti od vaših ličnih preferenci i vašeg budžeta, zavisiće i izbor prilikom kupovine jednog od ova dva proizvoda. Ako tražite povoljnu, svakodnevnu opciju toaletna voda je za vas. Ako pak imate osetljivu kožu i treba vam nešto pouzdano, onda je parfem vaš verni saputnik.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas