· · Komentari: 0

PROKLETSTVO SERIJE "LISICE": Sve 4 glavne glumice zadesila ISTA sudba - jednu je MNOGO koštala

Kao što su "Žene sa Dedinja" srpske "Očajne domaćice", tako su "Lisice" - srpski "Seks i grad".

1679579482_serija-lisice-foto-RTS-printscreen.jpg
Foto: RTS printscreen

"Lisice" je serija od 18 epizoda koja se snimala još pre 20 godina, ali je mnogi ni dan danas ne zaboravljaju.

U centru priče su četiri drugarice: Mima, Branka, Staša i Nada, koje bezuspešno pokušavaju da pronađu princa svog života. One se svakodnevno okupljaju u jednom gradskom kafiću, čiji je vlasnik Mima, gde prepričavaju svoje dogodovštine. Neki će pojedine glumice prepoznati jer su ostale aktivne u glumačkom svetu, dok su neke potpuno nestale sa radara. Ipak, zajedničko im je da nijedna od njih nakon ove serije nije dobila neku značajniju filmsku ulogu, pa su Lisice, barem za sada, ostale projekat po kojem će ih publika pamtiti.

Jelena Stupljanin

Jelena Stupljanin je glumila nežnu Stašu koju su privlačili oženjeni muškarci. Živela je sa majkom i bila je nesrećna na svim životnim poljima. Jelenu, na svu sreću, nije zadesila takva sudbina.

Ona je izgradila uspešnu karijeru i postala je poznata kao jedna od najhrabrijih aktivistkinja.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Glumila je u više od 30 predstava, a 2005. je dobila stipendiju princeze Elizabete Karađorđević za “Lee Strasberg Theater & Film Institute” u NJujorku gde počinje da pohađa “Actors studio”, da bi kasnije i diplomirala pred komisijom koju su činili Robert de Niro, Džesika Lang i Meril Strip.

Od 2010. stalna je članica jednog tamošnjeg pozorišta. Pre nekoliko godina vratila se u Srbiju, nakon jedanaest godina boravka u Americi. Glumi u Ateljeu 212 i možete je često sresti na ulicama Beograda.

O ljubavnom životu ne voli mnogo da govori u javnosti, ali je poznato da se u julu 2019. godine na intimnoj ceremoniji udala za kolegu Bojana Dimitrijevića.

Nataša Marković

Nataša Marković je glumila Branku – urbanu devojku bez dlake na jeziku. Nataša je svojevremeno izjavila kako ju je uloga u seriji “Lisice” mnogo koštala.

„Kod nas se mnogo vodi računa o obrazu i časti, pa nije baš popularno govoriti ljudima sve u lice. Tako smo odgajani i takva je kultura u kojoj živimo. A ja mislim da možemo da postanemo mnogo bolje društvo ako jedni drugima sve otvoreno govorimo iz dobrih namera. Tako da tu dobronamernost, odnosno direktnost koju ima Branka imam i ja. Ona me je prilično koštala u životu, ali i pomogla mi da iskristališem krug ljudi oko sebe.“

Foto: M. Anđela

Nataša je kao i Jelena, ostala aktivna na glumačkoj sceni. Gledali smo je u „Paradi“, „Sedam i po“, „Dnevnik mašinovođe“. Igrala je u serijama „Komšije“, „Ono kao ljubav“, „Bela lađa“, „Sumnjiva lica“…

Zanimljivo, kao i u „Lisicama“, Nataši obično „naleću“ uloge samouverenih žena sa stavom, koje bez pardona svakome govore ono što misle.

Radmila Tomović

Ona je veliku popularnost stekla tumačeći ulogu Nade, najuspešnije devojke koja je mnogima bila omiljeni lik. Pomalo hladna i uzdržana, često je muškarce posmatrala „sa visine“, ali je bilo i onih koji su uspevali da je osvoje. Jednom prilikom glumica je otkrila da je slično bilo i u njenom privatnom životu.

„Prva ljubav mi se dogodila na prvi pogled. Druga je delovala kao beznadežna, da bi se posle dugog, dugog vremena ispostavilo da nije. Treća je bila potpuno neuobičajena i velika, kao bajka, to je bio moj brak. Moja storija je do sada, dakle, tri ljubavi i tri ‘mađije’. Danas mi možda treba malo više vremena ili imam neke odbrambene mehanizme zbog kojih mi zaljubljivanje sporije i teže ide“, ispričala je Radmila jednom prilikom.

Foto: A. Stevanović

Osim u „Lisicama“, Radmilu smo imali priliku da gledamo i u ostvarenjima kao što su „T.T. Sindrom“, „Stižu dolari“, „Bela lađa“, „Čarlston za Ognjenku“, „Vratiće se rode“ i drugim.

Od 2001. godine stalni je član Ateljea 212 i posvetila se glumi u pozorištu, te je retko viđamo na malim ekranima. Danas živi povučenim životom i ne eksponira se mnogo, a promenila je i imidž, više nema plavu kosu.

Hana Jovčić

Hana je glumila Mimu – buntovnu devojku koja živi život punim plućima. Uvek je znala svima oštro da odgovori, živela je u ogromnom luksuznom stanu i držala kafić u centru grada.

Talenat za glumu Hana je nasledila od majke, glumice Sonje Jauković. Međutim, Hanina velika ljubav je i muzika. Ona je završila violinu i 1994. je proglašena za najboljeg diplomca.

Foto: A. Stanković

Završila je i Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, a odmah po završetku dobila je nekoliko uloga. Poslednji put se pojavljuje na televiziji 2009. godine, kada glumi u seriji “Ranjeni orao”, a onda se povlači iz ovakvih angažmana.

Danas ima 47 godina, glumi u Narodnom pozorištu, a o njenom privatnom životu se jako malo zna.

BONUS VIDEO: