Oglas
· · Komentari: 0

12. DAN HODOČAŠĆA: Nikola Rokvić poslao posebnu poruku na Veliki petak - ispisao besedu staru 100 godina (FOTO)

"Danas je čovečanstvo osudilo Boga na smrt"

1714725076_96153_rokvixc34_f.png
Foto: Shutterstock/Z.Knežević/Instagram printskrin/nikolarokvic
Oglas

Nikola Rokvić je već 12 dana na humatiranoj misiji. On pokušava da prikupi novac za decu obolelu od raka, tako što je krenuo na put u Grčku, gde će se pokloniti Svetom Nektariju Eginskom.

Svakodnevno postavlje objave na svom Insatgram profilu i obaveštava pratioce o svom putu, kao i o tome koliko je novca prikupio do sada, a danas, na Veliki petak, je postavio fotografiju Isusa Hrista ispod koje se našla beseda iz 1924. godine.

"Danas je čovečanstvo osudilo Boga na smrt. To je najveći bunt u istoriji neba i zemlje. To je najveći greh u istoriji neba i zemlje. Ni pali anđeli to učinili nisu. Danas je izvršen Strašni sud nad Bogom. Nikada nevinijeg osuđenika, nikada bezumnijeg sudiju svet video nije. Ismejan je Bog strašnije nego ikad, "Jad vsesmehlivij" uselio se danas u čoveka, i ismejao Boga i sve što je Božje. Ismejan je danas Onaj Koji se nikada smejao nije. Vele da se Gospod Isus nikada smejao nije, a često su Ga viđali gde plače. Posramljen je danas Onaj Koji je došao da nas proslavi; mučen je danas Onaj Koji je došao da nas izbavi od muke; predaje se danas na smrt Onaj Koji nam je doneo život večni.

NJega, Tvorca i Spasitelja, pljuju i biju, a on krotko i ćutke podnosi sve. Imaš li izgovora ti koji svaku uvredu uvredom vraćaš? Koji zlo zlom vraćaš? Koji kuneš kada te kunu? Koji mrziš kada te mrze? Vraćajući zlo zlom, ti Gospoda Hrista pljuješ; mrzeći one koji te mrze, ti Hrista biješ i mučiš; vraćajući uvredom uvredu, ti Gospoda Isusa ismevaš i sramotiš, jer On to činio nije."

Prepodobni Justin Ćelijski,

Beseda na Veliki petak,

izgovorena u karlovačkom patrijaršijskom hramu 1924."

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas