Oglas
· · Komentari: 0

3 horoskopska znaka koja žive prema sopstvenim pravilima: Oni znaju šta žele

Samosvest je sposobnost svesti da prepozna sebe kao individualno biće, odvojeno od okoline i drugih bića.

1709119806_shutterstock_1793694805.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ova sposobnost omogućava osobama da budu svesne svojih misli, osećanja, i postupaka, odnosno da razmišljaju o svojim željama, potrebama i identitetu. Samosvest uključuje sposobnost introspekcije i refleksije, omogućavajući pojedincu da razume svoje mentalne i emotivne procese, kao i da razvije dublje razumevanje svog mesta u svetu i svojih odnosa sa drugima.

Nekim zodijačkim znakovima je potrebno mnogo vremena da pronađu sebe. Treba im vremena da otkriju ko su i šta zaista žele od ovog sveta. Ali drugi pripadnici zodijaka imaju dobru ideju o svojim snovima i željama od prilično mladih godina. Oni poznaju sebe iznutra i spolja.

Vodolija

Vodolije, vi ste poput zvezda koje sijaju svojim posebnim sjajem usred beskraja neba. Sa dubokim unutrašnjim uvidom, vi tačno znate ko ste i ne osvrćete se unazad, niti tražite odobrenje od drugih. Vaša autentičnost je vaš zaštitni znak - ne želite da se uklopite u masu ili da vas drugi prihvate na bilo koji način koji bi zahtevao odricanje od vaše suštine. Vi ste istinski verni sebi, a to je izvor vaše snage. Vaša jedinstvenost leži u tome što ne jurite za trendovima ili očekivanjima drugih. Vi znate šta želite i neustrašivo težite ka tome, ne obazirući se na skeptike ili sumnjičave poglede. Vaše srce jasno pokazuje šta volite, i ne oklevate da to otvoreno priznate. Ne trošite vreme na pretvaranje ili maskiranje svojih istinskih osećanja samo da biste zadovoljili druge. Vaša iskrenost je osvežavajuća, a transparentnost je deo vaše prirode. Ono što vidite kod Vodolija je upravo ono što dobijete - bez skrivenih agenda ili lažnih predstava. U svetu koji često ceni konformizam, Vodolije su poput osvežavajuće kiše koja hrani duše onih koji ih okružuju. NJihova sposobnost da budu istinski svoji inspiriše druge da prate svoje srce i da žive hrabro.

Bik

Bikovi, vi ste poput neukrotive stene koja se ne pokorava lako. Vaša tvrdoglavost je često neizbežna pratnja, ali upravo je ta čvrstina karaktera ono što vas čini autentičnim. Ne marite previše za tuđa očekivanja ili želje. Vi nećete preoblikovati sebe samo da biste udovoljili drugima. Vaš integritet je nepokolebljiv - nećete se upuštati u situacije koje su vam neprijatne samo da biste se dodvorili. U svakoj situaciji, vi ostajete verni sebi. Ne dozvoljavate da vas drugi uvuku u nešto što ne odražava vašu suštinu. Kada nešto želite, vi to i ostvarujete, ne obazirući se na mišljenja ili kritike drugih. Odbijate da se menjate iz prostog razloga što to očekuje neko drugi - jer znate da ako neko zahteva od vas da promenite svoju suštinu, to samo pokazuje da vas ne razumeju ili ne cene onako kako zaslužujete. Iako ste možda u prošlosti imali svoje nesigurnosti, vi ste došli do tačke gde ste ponosni na to ko ste postali. Ne želite da živite život po tuđim standardima ili očekivanjima. Vi živite svoj život onako kako želite, jer to je ono što čini vas istinski srećnim. Nije vas briga ko to odobrava ili podržava - vi ste gospodar svog života i nećete dozvoliti da vas bilo šta drugo definiše.

Jarac

Poput stene koja stoji čvrsto usred oluje, Jarac se ne pokorava lako spoljašnjim uticajima. Vi ne gubite vreme pokušavajući da ostavite utisak na druge ljude, osim možda na osobu koja vas najbolje poznaje - a to ste vi sami. Iako vam je stalo da vas svet vidi kao uspešnu i poštovanja vrednu osobu, duboko razumete da ne možete kontrolisati tuđe mišljenje ili perspektivu. Svesni ste da nikada nećete moći da impresionirate svakoga, čak ni kada sve radite savršeno. Shvatili ste da uvek će biti nezadovoljnih, jer ne možete ispuniti svačije očekivanje ili želju. Vaša snaga leži u tome što ne tražite odobrenje spolja - vaša unutrašnja sigurnost ne zavisi od tuđih mišljenja. Vi donosite odluke koje su u skladu sa vašim vlastitim vrednostima i ciljevima, umesto da se povodite za onim što mislite da drugi očekuju od vas. Vaš život je vaš, i vi živite za sebe, ne za druge. To nije sebičnost, već autentičnost i samopoštovanje. Kroz sve izazove i promene, vi ostajete dosledni sebi, gradeći svoj život na temelju svojih snova i želja, a ne na tuđim očekivanjima.

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas