Oglas
· · Komentari: 0

Astro savet za 8. april: Oslonite se na Blizance, Vage i Vodolije

Posle sedam godina 8. aprila desiće se totalno pomračenje Sunca, koje neće biti vidljivo iznad Evrope, ali će zato moći da se posmatra iznad Meksika, severne i centralne Amerike i Kanade.

1712566133_shutterstock_2151114189.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Zato je ova prirodna pojava već dobila naziv "Veliko severnoameričko pomračenje". Sa astrološkog aspekta, stanovnici tih zemalja će najviše osetiti posledice pomračenja, koje traju najduže šest meseci (do sledećeg, delimičnog pomračenja Sunca, 2. oktobra, na 10. stepenu Vage), a najkraće sedam dana. Pošto Sunce simbolizuje volju, ego, muškarce, vladara, osoba na položaju, svesti, ega, volje - sve to će na neki način biti pogođeno pomračenjem.

Ovo pomračenje je dosta specifično iz više razloga. Prvo, dešava se na 19. stepenu - stepenu Sunčeve egzaltacije, što će oslabiti moć Sunca, kao simbola energije, volje, svesti, ega. Ako vam je rođendan 8, 7. ili 9. aprila, samosvesni ste, vitalni i brzo se oporavljate posle povreda ili bolesti), tako da ovo pomračenje Ovnovima može da donese pad energije i vitalnosti, probleme sa vidom i glavom, Rakovima (naročito rođenim 11,12. ili 13. jula)  u karijeri i sa nadređenima, Vagama (naročito rođenim 11, 12. ili 13. oktobra) sa emotivnim partnerom, a Jarčevima (naročito rođenima 9, 10. ili 11. januara)  u domu i porodici.

Drugo, pomračenje je blizu stepena na kome je asteroid Hiron, što kod kardinalnih znakova (Ovna, Raka, Vage i Jarca) može da aktivira neke događaje ili osobe iz prošlosti.

Treće, ovo pomračenje dešava se u vreme retrogradnog Merkura, koji pravi konjunkciju sa Suncem u Ovnu, zbog čega su mogući problemi sa komunikacijama, mejlovima, mobilnim telefonima, laptopovima, saobraćajem, kućnim aparatima. Trebalo bi povesti više računa i o vrednim sitnicama poput ključeva, bankovnih kartica, telefona i sl.

Budući da trenutno tri planete prelaze preko vatrenog znaka Ovna, tri preko vodenog znaka Riba, dve preko zemljanog Bika, a samo jedna, Pluton, preko vazdušnog znaka Vodolije, inicijative ima (vatra), mada će zbog pomračenja biti na neki način prigušena, a ima i intuicije (voda), nešto manje stabilnosti (zemlja), a najmanje komunikacija, logike i razuma (vazduh).

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas