· · Komentari: 0
Savremen

Prvo samba u Brazilu pa pravac Evropa

"Folksvagen" predstavio novi SUV "nivus" koji će očarati, pre svega, mlade naraštaje

nivus-1.jpg
Foto""Folksvagen"

"Folksvagen" će u Južnoj Americi, u Brazilu, proizvoditi novi SUV malih gabarita "nivus", iako je prvobitno bilo planirano da se ovaj model pojavi samo na tržištu Južne Amerike, doneta je odluka da se od 2021. godine počne sa prodajom i u Evropi.

Pročitajte još: Nova "moka" otpornija od svemirskog broda! (FOTO)

Reč je o moderno dizajniranom automobilu dužine 4.266 mm sa međuosovinskim rastojanjem od 2.566 mm.

"Folksvagen" će zvaničnu prezentaciju prirediti narednih dana, ali za sada je poznato da će "nivus" biti krcat najnovijim tehnologijama i sistemima konekcije. U kabini, ispred vozača i na komandnoj tabli biće dva tač-skrin ekrana od po 10 inča sa najnovijim "Folksvagenovim" infotejtment sistemom. Kažu u "Folksvagenu" da će "nivus" biti prvi južnoamerički "smart" automobil.

Foto:"Folksvagen"

Inače, "nivus" se pravi na najnovijoj "Folksvagenovoj" platformi sa oznakom  "MQB A0"  štp znači da je planirana i hibridna a možda i električna verzija.

Pročitajte još:"Opel korsa" je Automobil godine u Srbiji 2020!

U startu proizvodnje u "nivus" će se ugrađivati trocilindrični benzinac "Folksvagena" poznati 1.0 TSI sa 116 KS, koji će imati i verziju koja je u Brazilu veoma popularna, pogon na etanol i koja raspolaže sa nešto više "konja" - 128.

Foto:"Folksvagen"

Izvesno je i da će u Evropi, kada se pojavi na tržištu početkom naredne godine, ovaj automobil imati i benzinski motor 1,5 TSI i 1,6 TDI dizel

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.