Oglas
· · Komentari: 0
BOMBA SA KARPATA

Rumunska "Dačija" pravi jeftini elektromobil

Model "spring" bi trebalo da najavi početak ere cenovno pristupačnijih vozila sa pogonom na električnu energiju,

dacija-struja-2.jpeg
Oglas

Rumunska kompanija "Dačija" godinama unazad predstavljanjem konceptnug vozila pokušava da pokaže da su njeni inženjeri spremni za blisku budućnost u kojoj neće biti mesta za vozila sa konvencionalnim pogonom.

Pročitajte još: Nastavlja da postavlja trendove: Stigao novi "nisan džuk" krcat tehnologijama

Dokaz da je "Dačija" spremna da nastavi priču o uspehu je predstavljanje konceptnog vozila "dačija spring" kojim ova kompanija najavljuje svoj prvi sasvim električni model.

To je i lepa vest za one sa prosečnom dubinom džepa jer će ta "Dačijina revolucija" biti uvod doba koje bi električna vozila trebala da učini pristupačnima.

U samo 15 godina, "Dačija" je uspela da prodrma temelje automobilske industrije predstavljanjem revolucionarnih modela "logan" (na tržištu novih automobila) i "daster" (na tržištu SUV-ova).

Marka ide u korak sa vremenom, ostajući pri tome verna svojim osnovnim načelima: jednostavna, savremena, pouzdana i izdržljiva vozila po pristupačnim cenama. "Dačija" je prava priča o uspehu sa ukupno 6,5 miliona kupaca kao i predvodnik na tržištu privatnih vozila u Evropi zahvaljujući uspesima modela "logan", "Sandero" i "daster".

Električni konceptni automobil "dačija spring" se zasniva na "Renoovoj" viziji održive i pristupačne mobilnosti za sve, pri čemu zadržava osnovna načela i filozofiju marke"Dačija". Najavljuje budući, sasvim električan gradski automobil sa četiri sedišta koji će ispunjavati najosnovnije potrebe i biti pristupačan najširem broju kupaca. Reč je o gradskom automobilu sa petoro vrata koji spaja jednostavnost, pouzdanost i pristupačnost, čineći vožnju još jednostavnijom.

Pročitajte još: Treća kruna za "korsu" zbog izuzetnog odnosa cena - kvalite

Lagana i kompaktna serijska verzija "dačija spring" će imati domet od 200 km (WLTP) kojim osigurava bezbrižnu vožnju gradom i izvan njega.

U prodaji će se naći 2021.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas