· · Komentari: 0
Traženi

Pogledajte kojih 10 automobila najviše kupuju Evropljani!

Do skoro neprikosnoveni "glof" skinut sa trona. Veliki uzlet "Dačije"

1593615679_KLIO.jpeg
Foto:"Reno"

Korona je zaista izmešala sve karte u auto-industriji! Pad prodaje novih vozila u Evropi se očekivao ali ne i da, na primer, na tronu, kada su u pitanju najprodavaniji automobili, posle ko zna kog vremena ne bude nemački "folksvagen golf"!

Ili šta reći za činjenicu da je među prvih deset najprodavanijih vozila na našem kontinentu rumunska "Dačija" sa čak dva modela ?

Foto:"Reno"

Podaci koje je "Jato dajnamiks" objavio za maj mesec 2020. nedvosmisleno pokazuju neverovatan pad prodaje od 57 odsto u odnosu na isti mesec 2019. godine. Razmere ove katastrofe auto-industrije će se, smatraju mnogi, tek osetiti u vremenima koja dolaze. 

Pročitajte još:Pogledajte kakve veze imaju tvorovi, tajanstveni Đorđo i "đulija" (FOTO/VIDEO)

Najprodavaniji automobil u maju, mesecu koji je nekada važio za jedan od najomiljenijih za kupovinu novih automobila (uoči godišnjih odmora) je "reno klio". Ovaj model francuske kompanije pazarilo je 16.028 stanovnika EU!

Svrgnuti "kralj" sa trona, nemački "folksvagen golf" bio je po ukusu 13.125 stanovnika 27 zemalja Evrope. Na trećem mestu nalazi se "Evropski automobil godine", francuski "pežo 208" kojeg je kupilo 10.977 poklonika ove marke.

Foto:"Dačija"

I veliko iznenađenje, ili iznenađenje broj 1 iz "Dačije", na četvrtom mestu je "dačija sandero" koju je kupilo 10.651 državljanin EU.

U "Renou" mora da trljaju ruke, ne samo zbog "klia" na prvom i "sandera" ("Dačija" je deo "Reno grupe") na četvrtom mestu već i zbog "reno kaptura", krosovera koji je na petoj pozziciji ove rang liste sa 10.049 primeraka koji su isporučeni kupcima u maju.

Pročitajte još:Da li znate koji auto Džeremi Klarkson smatra NAJLEPŠIM svih vremena?(FOTO/VIDEO)

Na šestom mestu je "folksvagen ti-rok" sa 9.727 prodatih jedinica, na sedmom je "Automobil godine u Srbiji" nemačka "opel korsa" sa 9.451 prodatim primerkom, a odmah iza nje, SUV iz Rumunije "dačija daster" - 9.041 automobil je našao svoj put do kupca u maju!

Deveto mesto sa 8.712 prodatih primeraka pripalo je "sitroenu C3", a deseto još jednom "Folksvagenovom" vozilu "tiguanu" - 8.689. Citroen C3 (8.712) i VW Tiguan (8.689).

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.