Oglas
· · Komentari: 1
Obavezno

Korona se ne predaje, zato PRAVILNO dezinfikujte svoj automobil

Specijalizovana sredstva za dezinfekciju su skupa ali ima i lako dostupnih i jeftinih

1594386314_pranje-kola.jpg
Foto:"Depozit"
Oglas

Vratili smo maske na lice, ponovo se strogo pridržavamo pravila koja su važila tamo negde u martu i aprilu kada nas je korona prvi put zapljusnula i izmenila nam živote i navike.

Ali da li smo zaboravili da dezinfiukujemo i automobile?

Zato smo mi tu da podsetimo. Automobil treba dezinfikovati što češće i što temeljinije, pogotovo što i sada kao i na početku epidemije malo toga znamo o tome gde se zadržava virus. Da li na plastici duže, metalu kraće, šta je sa kožom, tkaninom...Da li auto koji stoji na suncu UV zraci dezinfikuju ili ne, da li uključiti klimu ili ne...

Zato je najbolje da uradimo ono što je do nas i održavamo sopstveno vozilo što bezbednijim.

Foto;"Depozit"

Materijali u unutrašnjosti vozila su različito otporni na razne vrste tečnosti i sprejova za dezinfekciju koji mogu da se nabave u prodavnicama auto-opreme. Ali, kako je većina tih sredstava poprilično skupa, mi ćemo vam dati par saveta koji ne iziskuju dubok džep.

Pročitajte još:OBJAVLJEN SNIMAK: Otkriveni NEPOZNATI DETALJI iz proizvodnje automobila Vladimira Putina (VIDEO)

Prvo i najvažnije je oprati temeljno automobil. Sasvim dovoljno je da odgovarajućom krpom, sunđerom, natopljenim deterdžentom za pranje sudova prebrišete sve površine ali sa tač-skrin ekranom treba biti oprezan. Naime, proizvođači automobila savetuju da se tač-skrin ekrani čiste samo mekanom, vlažnom krpom da se ne bi oštetio zaštitni sloj. Mi savetujemo blag rastvor deterdženta za sudove, mikrofiber krpu i samo ovlaš da pređete preko ekrana.

Za ostale delove automobila delotvoran je i alkohol, ali umesto etil alkohola bolji je izopropil alkohol. Sada ga već nije toliko teško naći. Naime, ova vrsta alkohola je ona koju preporučuju proizvođači automobila za čišćenje jer plastika, razne vrste kože, metala se i testiraju na ovu supstancu.

Foto:"Depozit"

Ukoliko nemate izopripil, probajte sa običnim alkoholom, ali ako vam je volan od kože, ili sedišta, probajte sa jednom kapi prvo da vidite da slučajno ne izaziva neke promene.

Pročitajte još:Ovo je novo vozilo američke vojske!

Savet je i da pre ulaska u vozilo naprskate brave alkoholom, a da u kolima, pri ruci imate neku zgodnu kutijicu, priručnu kesu u koju ćete odložiti ili baciti rukavice, masku.

Preporučuje se pranje kola mlazom pod pritiskom bar dva puta nedeljno, pogotovo ako vozilo garažitrate!  

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas