Oglas
· · Komentari: 0

Zaštitite auto tokom ZIMSKOG PERIODA: Jednu stvar obavezno uradite pre nego što padne sneg - Izbegnite skupe popravke

Vlaga i so mogu prouzrokovati kvarove na vašem automobilu

1672840762_shutterstock_1492582601.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Trenutne januarske temperature više podsećaju na proleće nego na zimu ali već u narednih nekoliko dana očekuje se zahlađenje i da zima pokaže svoje zube. Hladno vreme, temperatura ispod nule i sneg mogu da oštete vaš automobil posebno ukoliko ga niste već pripremili za ove vremenske uslove.

Mnogim vozačima najveći problem predstavlja so koja se posipa po ulicama kako bi se sprečilo stvaranje leda na kolovozu a koji nagriza karoseriju posebno po donjim rubnim delovima krila.

Kako da zaštitite svoj auto od korozije i propadanja tokom zime?

Voskiranje dva puta mesečno

Kako ističu eksperti za zaštitu automobila, tamo gde već postoje čak i najmanja oštećenja na karoseriji ili početak korozije posebno su podložna oštećenjima tokom zime. Vlaga i so uticaće da se problem sa rđom proširi i pogorša, pa vas već na proleće očekuje skupa popravka.

Pročitajte još: Svakog jutra odvajate puno vremena da skinete LED SA AUTOMOBILA? Sredstvo od TRI SASTOJKA skratiće vam ovaj proces

Da biste ovo sprečili, savetuju profesionalci, neophodno je uradite voskiranje svog četvorotočkaša. Voskiranje se možete uraditi u bilo kojoj auto perionici a možete i sami na ovaj način zaštiti svoj auto ukoliko imate vremena i znate kako se to radi. Vosak na automobilima služi za stvaranje zaštitnog omotača oko vašeg vozila, zaduženog za zaštitu farbe i sprečavanje probijanja soli i prljavština koji mogu da ga oštete.

Prema savetu eksperata za zaštitu automobila neophodno da voskirate svoj automobil dva puta mesečno tokom zime posebno ukoliko želite da on ostane bez ogrebotina i oštećenja. Voskiranje je potrebno i nakon pranja auta kada se uklone naslage prljavštine pa so lakše dospeva do lima i brže ga oštećuje. Zato vosak u ruke ili pravac prva auto perionica kako biste proleće dočekali sa neoštećenim automobilom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas