Oglas
· · Komentari: 0

Kako da uskršnja JAJA NE PUCAJU tokom kuvanja? 5 saveta koje treba imati u vidu pre farbanja

Pratite ove savete i neće morati da odbacite nijedno jaje prilikom kuvanja i farbanja za Uskrs

1681134929_shutterstock_2114793707-jaj-kuvana-.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Svake godine morate da odvojite deo jaja za salatu i na kraju imate manje uskršnjih jaja nego što ste planirali zbog pucanja ljuske?

Ukoliko pratite ova uputstva, ove godine vam se to neće dogoditi:

1. Ne stavljajte hladno jaje u ključalu vodu. Ukoliko jaje direktno iz frižidera, ubacite u vrelu i tek proključalu vodu, nema dileme – od tog jajeta možete da se pozdravite! Zbog toga ih najpre ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi, a pripazite i da voda ne ključa prejako, odnosno ne pojačavajte šporet na najvišu temperaturu.

2. Kuvajte na srednjoj temperaturi. Umesto da uključite ringlu na najvišu temperaturu da biste šro pre završili, kada koristite srednju temperaturu, jaja će se manje pomerati prilikom ključanja. Zahvaljujući tome, neće udarati u zidove šerpe i u jedna o druga i neće se lomiti.

3. Ne stavljajte previše jaja u šerpu. Koliko god vode da ima u šerpi, ako stavite previše jaja, ona će se sudarati i doći će do pucanja ljuske.

4. Stavite krpu na dno šerpe. Pre nego što sipate vodu u šerpu, na njeno dno stavite kuhinjsku krpu, pa poređajte jaja, što će ublažiti pokrete jaja u vodi tokom kuvanja.

5. Dodajte so- Obavezno posolite vodu u kojoj kuvate jaja, a obično se preporučuje da se na dva litra vode stave dve kašike. Zahvaljujući tome, ako i dođe do pucanja ljuske, belance neće da iscuri i uništi vam sve, već će se odmah zgrušati.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas