Oglas
· · Komentari: 0

Trikovi za MEKANE peškire: Jednostavni su za primenu, a sve što vam je potrebno već imate kod kuće

Uz ove trikove vaši peškiri uvek će biti savršeno mekani

1709642678_Foto-Shuttrestock-peskiri.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Peškiri posle nekog vremena „ogrube“ i nisu više prijatni za korišćenje kao kad smo ih tek kupili. Međutim, postoje jednostavni trikovi koji omogućavaju da peškiri ostanu što duže meki i prijatni, a vrlo ih je jednostavno primeniti.

1. Koristite manje omekšivača

Ovo vam verovatno zvuči neobično i nelogično, ali je tačno.

Peškiri postaju grublji od omekšivača, jer on sadrži određene hemikalije koje deluju tako da se preko peškira stvori tvrd sloj nalik vosku posle nekoliko pranja.

2. Potopite ih pre pranja u sodu bikarbonu

Soda bikarbona je poznata kao sredstvo koje je od velike pomoći u domaćinstvu. I u slučaju omekšavanja peškira ona je čudotvorna.

Potrebno je da kadu napunite vrućom vodom i na svaka četiri litra vode, otprilike, dodate 130 grama sode bikarbone, a onda vodu dobro promešate. Potopite peškire u ovaj rastvor i ostavite ih bar nekoliko sati ili, najbolje, preko noći u njemu.

Trudite se uvek da peškire perete odvojene od drugog veša. Pošto su odstajali u kadi, izvadite ih i operite u mašini na uobičajen način, ali nemojte dodavati omekšivač.

3. Čudesna moć sirćeta

Ukoliko želite da peškiri budu meki kao svila, u odeljak na mašini predviđen za omekšivač sipajte pola čaše belog sirćeta.

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas