Oglas
· · Komentari: 0

Koliko dugo držite PILETINU U ZAMRZIVAČU? Stručnjaci objašnjavaju na šta treba da obratite pažnju

Sa odlaganjem hrane u zamrzivač treba biti oprezan

1680008985_shutterstock_2046725936.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Čini se da hrana koju odložimo u zamrzivač može večno tamo da stoji. Međutim, stručnjaci objašnjavaju da sa dužinom zamrzavanja namirnica treba biti oprezan.

Prema mišljenju stručnjak američkog Ministarstva zdravlja (FoodSafety.gov), piletina (batake, prsa. krilca) može stajati u zamrzivaču do 9 meseci, a celo pile može i do godinu dana:

- Ipak, obično za nekih dva meseca vidimo promene u teksturi i ukusu piletine - ističe Tomas Tilaka Kalb, glavni kuvar Agnes Restaurant&Cheesery.

Sudeći prema rečima ovog kuvara, sirova piletina, ukoliko je dobro umotana i pravilno uskladištena, može stajati u zamrzivaču gotovo neograničeno dugo:

- Ali nikada ništa ne želite da zamrznete na duže od dva meseca. Nakon toga, primetićete veliku degradaciju ukusa i teksture - ponovo je naglasio.

Sa ovim mišljenjem složio se i dr Brajan Kvok Le:

- Sve dok piletina nije kontaminirana i s njom se ispravno rukovalo pre zamrzavanja, neograničeno je dugo sigurna za jelo nakon smrzavanja - nadovezao se on, ali je i napomenuo da će smrznuta piletina i ostala živina u zamrzivaču biti najsvežija tokom prva dva do tri meseca.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas