· · Коментари: 0

Колико дуго држите ПИЛЕТИНУ У ЗАМРЗИВАЧУ? Стручњаци објашњавају на шта треба да обратите пажњу

Са одлагањем хране у замрзивач треба бити опрезан

1680008985_shutterstock_2046725936.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Чини се да храна коју одложимо у замрзивач може вечно тамо да стоји. Међутим, стручњаци објашњавају да са дужином замрзавања намирница треба бити опрезан.

Према мишљењу стручњак америчког Министарства здравља (ФоодСафетy.гов), пилетина (батаке, прса. крилца) може стајати у замрзивачу до 9 месеци, а цело пиле може и до годину дана:

- Ипак, обично за неких два месеца видимо промене у текстури и укусу пилетине - истиче Томас Тилака Калб, главни кувар Агнес Рестаурант&Цхеесерy.

Судећи према речима овог кувара, сирова пилетина, уколико је добро умотана и правилно ускладиштена, може стајати у замрзивачу готово неограничено дуго:

- Али никада ништа не желите да замрзнете на дуже од два месеца. Након тога, приметићете велику деградацију укуса и текстуре - поново је нагласио.

Са овим мишљењем сложио се и др Брајан Квок Ле:

- Све док пилетина није контаминирана и с њом се исправно руковало пре замрзавања, неограничено је дуго сигурна за јело након смрзавања - надовезао се он, али је и напоменуо да ће смрзнута пилетина и остала живина у замрзивачу бити најсвежија током прва два до три месеца.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ