Oglas
· · Komentari: 0

Četiri namirnice idealne za sve koji su na dijeti: Evo šta im je zajedničko

Stručnjaci za ishranu savetuju da je važno da prilikom dijete uključimo proteine

1685612317_shutterstock_124151692.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Dijeta sa visokim sadržajem proteina je, prema rečima nutricionista, veoma efikasna jer povećava osećaj sitosti, čime se smanjuje ukupni unos kalorija, a sve uz očuvanje čiste telesne mase.

Oni objašnjavaju da 25-30% dnevnih kalorija treba da dolazi iz izvora proteina, a dali su i preporuke namirnica koje bi trebalo da uvrstite u svoju svakodnevnu ishranu ako želite da smršate.

Jaja

Jedno jaje ima šest grama proteina i oni se smatraju "najboljim visokoproteinskim doručkom za gubitak masti".

"Bilo da je vaš cilj povećanje mišićne mase, što takođe ubrzava i metabolizam, ili samo sagorevanje masti, jaja bi trebalo da budu glavni deo vaše ishrane", objasnila je dijetetičarka Dženet Kimsal.

Grčki jogurt

"Druga dobra opcija za doručak je grčki jogurt, jer ovaj mlečni proizvod ima malo ugljenih hidrata i visok sadržaj proteina", rekla je dijetetičarka Brenda Peralta.

To je takođe i odlična užina, jer jedna šolja grčkog jogurta obezbeđuje 15-20 grama proteina. Uparite ga sa granolom, bobičastim voćem ili čia semenkama za hranljivu užinu.

Piletina

"Posno meso, uključujući piletinu, ćuretinu i ribu, je odlična opcija za unos proteina, jer većina kalorija u nemasnom mesu dolazi direktno iz proteina", objasnila je Alison Heris. 100 g pilećih prsa sadrži oko 31 gram proteina, sa samo 165 kalorija.

Losos

Slično kao i piletina, losos nudi veliku količinu proteina, i prepun je zdravih masti.

Heder Henks, registrovani dijetetičar, rekla je kako je masna riba poput lososa "odličan izvor omega 3 masnih kiselina i vitamina D", koji "pomaže u smanjenju upale, reguliše imunitet i podržava varenje", a sve to može pomoći u gubitku kilograma.

Ona preporučuje da probate salatu od lososa sa povrćem sa malo ugljenih hidrata za ručak, kako biste podstakli osećaj sitosti, povećali nivo energije i poboljšali varenje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas