· · Komentari: 0
SAHRANA

POČIVAĆE SA IKONOM SVETE PETKE: Džej se njoj molio i govorio da je Bog jedan

Iako je rođen kao musliman Džej je išao u pravoslavne crkve.

1607607223_45967_7532_f.jpg
Foto: Arhiva VN

Legenda narodne muzike, Džej Ramadanovski, biće sahranjen u petak, 11. decembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Kako saznajemo, Džej će biti sahranjen po muslimanskim običajima, ali i sa ikonom Svete Petke.

Pevačica i Džejeva bliska prijateljica, Mina Kostić, potvrdila je da će Ramadanovski biti sahranjen po muslimanskim običajima i sa ikonom Svete Petke, kojoj se molio.

Džej je rođen kao musliman, ali je išao u pravoslavne crvke i govorio je "da je Bog jedan".

Pročitajte još: "MAJKA MI NIKAD NIJE DOLAZILA U POSETU U DOM": Ovako je Džej govorio o detinjstvu - TUGA

Redovno je posećivao kapelu koja je posvećena Svetoj Petki, crkvu Ružicu na Kalemegdanu, dok je u džamiji bio svega nekoliko puta.

Razmišljao da promeni veru

- Rođen sam u mešovitoj porodici. Pošto mi je otac musliman, a majka je bila hrišćanka, ja sam, kako to obično biva u takvim slučajevima, kao dete nasledio očevu veru. Devet godina svog detinjstva proveo sam u domu za siročad. Rastao sam na ulici i nisam bio u mogućnosti da razmišljam o tome da li ću nekom reći da sam katolik, pravoslavac ili musliman. Jednostavno, to mi nije bilo tako važno, ali kako su godine prolazile, postajao sam sve više pobožan - rekao je Džej jednom prilikom.

Pročitajte još: "Uz Džeja su ostali samo njegovi prijatelji": Ovaj tužan DETALJ iz života Džeja Ramadanovskog niko nije znao

- Često su me moji dragi prijatelji zvali da im budem kum, kako na venčanjima, tako i na krštenjima, a ja sam morao da ih odbijem jer nisam kršten. To bi me svaki put veoma ražalostilo jer neke od njih volim kao da su mi rođena braća. Inače, veoma sam pobožan i redovno odlazim u crkvu Svete Petke, gde palim sveće za svoje najbliže. Jedno vreme čak sam u nju išao svaki dan, dok sam u džamiji bio svega nekoliko puta - rekao je tada pevač.

Pročitajte još: "Dragi naš...": Osvanule čitulje za Džeja, JEDNA SE POSEBNO IZDVAJA, a tiče se ZEMUNSKOG KLANA (FOTO)

- U životu stvarno ništa ne planiram. Ja sam čovek koji sve odluke, a pogotovu one važne, donosi u trenutku, pa će tako biti i ovog puta. Voleo bih da stvari postavim tako da kada me neko sledeći put pozove da mu kumujem, to mogu da prihvatim bez ikakvih problema. U suštini, još pre nekoliko godina rešio sam da ništa ne menjam pod stare dane, ali ću po pitanju vere verovatno napraviti izuzetak. Ponekad u šali kažem kako to ponavljam već godinama, pa se može desiti i da umrem ovako kako sam rođen. Nije važno kom se Bogu moliš ako u njega i u ono što radiš iskreno veruješ, ako su ti srce i duša čisti kao suza - govorio je Ramadanovski.

Pročitajte još: U kraljevskom stilu: Osvanuo mural posvećen Džeju (FOTO)

Inače, po musimanskim običajima, da bi se telo pripremilo za sahranu, ono se mora oprati i pokriti, a po pravilu kupanje obavljaju bliske osobe koje su istog pola kao preminuli.

Za pokrivanje, odnosno obmotavanje koriste se 3 platna - donje, gornje i veliko za čitavo telo.

Telo se umotano u platno pokopava u zemlju bez kovčega, na desnom boku ili leđima.

Podsetimo, Džej je preminuo u svom domu na Dorćolu, 6. decembra, nakon što mu je u snu stalo srce. Ekipa Hitne pomoći došla je u Džejev stan, gde su ga reanimirali, ali nažalost, reanimacija nije uspela.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.