· · Komentari: 0

POSLEDNJI POZDRAV: Ekipa "Južnog vetra" ispratila Tanasija Tasu Uzunovića na večni počinak (VIDEO)

Poslednja uloga bila mu je upravo u ovom ostvarenju

1679346177_Tanasije-Uzunovic.jpg
Foto: ATA images/V. Danilov/Jutjub printskrin/Južni vetar

Poslednji lik koji je Uzunović tumačio bio je u filmu i serijalu "Južni vetar", a u pitanju je Vuja Krimos.

"In memorian. Tanasije Uzunović 1942 - 2024. Velikom Tasi, poslednji pozdrav i hvala! Ekipa 'Južnog vetra' i Radio-televizija Srbije", pisalo je na malim ekranima u nedelju pred početak epizode hit serije "Južni vetar: Na granici", gde je glumac odigrao svoju poslednju ulogu.

 

I baš u svojoj poslednjoj televizijskoj ulozi, Tanasije je sjajno odigrao kriminalca na samrti.

- Površno sam poznavao Tanasija, ali sam bio veliki poštovalac njegovog rada. Bio je zapostavljen glumac u odnosu na talenat koji je imao, za šta je možda malo kriva i politika. Treba samo pogledati kakvu je ulogu napravio u "Sabirnom centru". Uklopio se sa dva naturščika kao da je došao sa ulice. Kad ga vidite u kadru, kao da je tu neki holivudski glumac. Mogao je da bude svetska zvezda. Voleo sam ga i poštovao i baš mi je drago što je bio deo "Južnog vetra" - rekao je za Kurir neposredno nakon glumčeve smrti Aleksandar Gligorić, koji u "Južnom vetru" igra Kapućina.

Tanasije Uzunović sahranjen je juče u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a prethodno je u Narodnom pozorištu održana komemoracija povodom njegove smrti. 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.