Oglas
· · Komentari: 0
ISKRENO

Supruga Mome Kapora podelila nepoznate detalje iz života knjuževnika: "Žene su ga obožavale, ali je on obožavao mene"

Supruga našeg pisca, novinara i slikara Mome Kapora, LJiljana, na najlepši način pokazala i dokazala da ljubav – ne umire.

1618560087_kapor.jpg
Foto: Youtube printscreen / TV K1
Oglas

Sećajući se svog supruga, kazala je da iako je teško podnela njegovu smrt, danas kada govori o njemu ne može a da se ne osmehuje.

Pročitajte još: JK Rouling napisala novu knjigu: Da li će ponoviti uspeh Hari Potera?

-  Moma je bio večiti dečak, radost života! Mnogo smo se voleli. Govorili su mi: Žene obožavaju Momu, a ja sam odgovarala: Ali on obožava mene – kazala je LJilja u emisiji „Kec na jedanaest“. – I ja sam njega obožavala. Zajedno smo bili 30 godina od čega 22 u braku. Kada je preminuo bilo mi je jako teško, i danas je tako, ali sada kada o njemu govorim ne mogu a da se ne smejem. Puno mi je srce. Moma je i dalje centar mog sveta i sve što radim – radim zbog njega.

LJiljana Kapor je ispričila i zanimljivosti poput one da kada je pisao Moma je bio sam, a kada je slikao – voleo je da bude među ljudima.

Foto: arhiva Novosti/A.Stefanovic

- Najviše je voleo da neko dođe kada slika. Da razgovara, da nešto popije. Nije voleo da se oblači i da kupuje garderobu, pa sam ga ja oblačila. I uvek je govorio da „burberry“ mantil mora da bude pohaban, nikako nov – kazala je s osmehom LJiljana. – Do smrti je ostao veran Andriću i njegovim knjigama se vraćao celog života. Do samog kraja sam mu ih čitala.

Supruga našeg poznatog pisca kazala je i da se raduje Legatu Mome Kapora koji će činiti galerija u kojoj će biti izložena njegova ali i dela drugih umetnika, kao i njegov atelje.

Pročitajte još: Potpuna transformacija: Lidija Vukićević vrućnim snimkom raspalila maštu muškarcima (VIDEO)

-  U ovom prostoru biće organizovane izložbe, koncerti... Biće to prostor u kojem će biti smešten veliki deo Momine ostavštine: slike, njegov atelje, nameštaj, fotografije, dokumenta, knjige... Želim da sve to ostavim Beogradu. Vidimo se na izložbi 3. septembra – poručila je LJiljana Kapor.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas