Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Evo koliko često treba menjati dezodoranse

Dermatolozi preporučuju da svakih šest meseci menjate dezodorans kako se telo ne bi naviklo i prestalo da reaguje na njega.

1607960257_dezodorans.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Najbolje sredstvo protiv neprijatnih mirisa ispod pazuha je dezodorans u stiku. Znojenje je prirodan način na koji se telo hladi i izbacuje štetne materije, ali često ga prati i neprijatan miris.

Pročitajte još: Šta će vam se desiti ako popijete lek kojem je istekao rok trajanja?

Različito se znojimo zbog stresa, vrućine ili vežbanja, a svaka vrsta znoja ima karakterističan hemijski sastav. Tako je, na primer, "miris" od stresa najneprijatniji.

Dermatolozi preporučuju da svakih šest meseci menjate dezodorans kako se telo ne bi naviklo i prestalo da reaguje na njega,a najbolje sredstvo za sprečavanje neprijatnih mirisa ispod pazuha je dezodorans u stiku. Ukoliko ste alergični, možete ga napraviti i sami, od raznih ulja i ekstrakata sa antibakterijskim delovanjem.

Foto: Despositos

Žute mrlje na odeći pojavljuju su zbog reakcije aluminijuma sa znojem, odećom ili praškom za pranje veša. Zato pažljivo pročitajte deklaraciju da biste proverili da li se ovaj sastojak nalazi u vašem dezodoransu. Nemojte da preterujete ni sa korišćenjem antibakterijskih sapuna i kupki, upozoravaju dermatolozi. Ako često perete delove tela koji imaju najintenzivniji miris znoja, isušujete kožu, što samo pojačava znojenje.

Posebni dezodoransi za žene i muškarce, u stvari su marketinški trik, jer su sastojci isti, a jedina razlika je u ambalaži i mirisu.

                                  Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas