Oglas
· · Komentari: 0
biljke

Kako da negujemo FIKUS? Napravite mu idealne uslove

Fikus je česta biljka u mnogim domovima.

1618224211_Depositphotos_170485948_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Poreklom je jugozapadne Azije i Mediterana. Postoji stotine vrsta fikusa. Neke vrste fikusa su poznate i kao smokve i daju dobro poznato voće.

Fikus ima dugogodišnje bujno lišće, pa je zato veoma popularan kao kućno cveće.

Pročitajte još: Ne prihranjujte ih, nikako! Evo kako da NE UBIJETE sve svoje biljke dok ste NA PUTU

Kako uzgajati fikus

Fikus je biljka koja zahteva malo više posvećenosti.

Na stres reaguje opadanjem lišća.

Nisu za hladne uslove i nikako ne vole da se premeštaju. Osetljivi su na grinje, a kao tropske biljke potrebno im je dovoljno svetlosti, topline i vlage da bi izgledale najbolje.

Na stres reaguje opadanjem lišća. Zato se trudite da mu obezbedite dovoljno svetlosti, da ga ne zalivate prekomerno, ne pravite promaju i osilaciju temperature.

Svetlost

Biljkama fikusa je potrebno svetlo. Leti možete da ih preselite na terase ili dvorište, ali u tom slučaju izbegavajte direktno sunce. Jaka, direktna svetlost uticaće na gubitak lišća.

Pročitajte još: Zbog čega treba da imamo CVEĆE U KUĆI? Istraživanja donose neverovatne zaključke

Voda

Tokom zime fikus se zaliva manje, a sada kada je krenulo proleće trudite se da zalivanje bude ravnomerno. Obavezno pre zalivanja proverite zemlju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas