Oglas
· · Komentari: 0

TRIK ZA BUJANJE CVEĆA: Sve što vam je potrebno za najlepši balkon je jedan sastojak

Isprobajte trik koji je mnogima pomogao

1712841778_Foto-Shutterstock-biljke.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Iako to niko ne bi očekivao, u nezi biljaka i cveća ističe se jedan proizvod kao super oružje za bujanje i cvetanje, a reč je o ricinusovom ulju. Ricinusovo ulje, koje smo svi kao decxa pili zbog vitamina D, potom važan sastojak kozmetičkih preparata, sad nalazi primenu i u očuvanju zdravlja i lepote biljaka. Ako još niste probali ovaj trik, možda je vreme da ga iskusite i oduševite se rezultatima.

Svaka biljka zahteva posebnu pažnju i negu, pa zaljubljenici u cveće traže načine kako da održe svoje biljke zdrave i bujne tokom cele godine, a posebno kada grane sunce. Nedavno je na društvenim mrežama otkriven neobičan trik koji je privukao pažnju mnogih – a to je upotreba ricinusovog ulja. Posredi je prirodni sastojak, a rceptura je sledeća - dodajte kašičicu ricinusovog ulja u litar i po vode sobne temperature, dobro promućkajte smesu i zatim je koriste za zalivanje biljaka. Najvažnije je da dobro izmešate ulje s vodom kako bi se izbeglo oštećenje korena biljke. Prema preporukama zaljubljenika u cveće, ukoliko je reč o biljci koja cveta samo jednom godišnje, mešavinu bi trebalo da koristite jednom godišnje. Ukoliko vaša biljka cveta tokom cele godine, preporuka je da koristite rastvor jednom mesečno kako bi se održao njen bujan izgled.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas