· · Komentara: 0
RECEPT

Lak i osvežavajući slatkiš: Brza torta sa JAGODAMA (FOTO)

Ako imate nenajavljene goste, ovu tortu možete spremiti brzinski.

1618815798_tortrata.JPG
Foto: Didi Kičn

Sastojci:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 gr bele čokolade
  • 300 gr jagoda
  • 100 putera
  • mleko
  • 250 gr maskarpone sira
  • 300 ml slatke pavlake
  • šećer
  • 100 gr mleče čokolade

Pročitaje još: Predlog za današnji doručak: Mini pice sa kobasicama i šargarepom (FOTO/VIDEO)

Prvo zagrejte 100 ml. slatke pavlake, prelite preko 100 gr bele čokolade, ostavite par minuta, dobro promešajte i ostavite da se ohladi. Operite 300 gr jagoda, isecite na kocke i ostavite da se ocedi (stavite ih u neku cediljku). U 250 gr. mlevenog keksa sipajte 100 gr otopljenog putera i 5,6 kašika mleka.

Pročitajte još: Idealne za užinu ili večeru: Recept za PROJICE SA KAČKAVALJEM

Promešajte pa stavite u kalup (20 cm), pa čašom, kašikom ili rukama izravnajte keks.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

Sada ugrejte 50 ml slatke pavlake, prelite preko 100 gr izlomljene mlečne čokolade, ostavite par minuta, promešajte pa prelite preko keksa, zatim kalup stavite u frižider. U činiju stavite 250 gr maskarpone sira, 300 ml slatke pavlake, 4 kašike šećera i hladnu belu čokoladu, koju ste na početku spremili. Mikserom umutite sve zajedno. Kada ste fil lepo umutili, dodajte oceđene jagode i promešajte špatulom ili varjačom. Ovaj fil stavljate preko ganaš fila i keksa. Vratite kalup u frižider i spremite ponovo ganaš. Zagrejte 100 ml slatke pavlake, pa prelite preko 100 gr izlomljne mlečne čokolade i 40 gr izlomljene crne čokolade. Isto sačekajte par minuta pa lepo sjedinite i prelite preko tortice. Stavite je u frižider na nekih 4, 5 sati, najbolje celu noć. Izvadite iz kalupa, secite i uživajte. Fil je i ovako čvrst, ali ako želite možete u njega staviti i želatin. 

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU  

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.