Oglas
· · Komentari: 0

RASKOŠNA ČOKOLADNA TORTA SA KOKOSOM: Kažu da podseća na Švarcvald, a priprema se mnogo jednostavnije

Čokoladne torte su ukras svake svečane trpeze, a neke su poznate u celom svetu, kao što je Saher torta.

1700992217_426346_capture-3_f.jpg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Kada želite da pokažete svoje poslastičarske sposobnosti i da oduševite goste i ukućane predivnom poslasticom, mi vam predlažemo da napravite ovu čokoladnu tortu. Izgledom podseća na čuvenu Švarcvald tortu, a priprema se mnogo jednostavnije. Super je što se koriste gotove kore, sve što je potrebno jeste nekih pola sata da skuvate 2 fila. Kombinacija čokolade i kokosa je neodoljiva, a višnje najlepša dekoracija. 

Sastojci: 

gotove čokoladne kore

400 g kondenzovanog mleka 
100 ml mleka 
200 ml slatke pavlake 
50 g bele čokolade
100 g kokosa 
Za prelivanje kora:
200 ml mleka od kokosa 
30 g šećera 
Još:
400 g kondenzovanog mleka 
400 ml slatke pavlake 
200 g čokolade
kokos 

 

Priprema: 

U šerpi pomešajte kondenzovano mleko, pa sipajte slatku pavlaku i mleko i promešajte. Kuvajte par minuta, a onda dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Dodajte i kokos, pa promešajte. Kuvajte na niskoj temepraturi dok se ne pojave mehurići, uz neprestano mešanje. Sipajte fil u neku posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim ga podelite na 3 jednaka dela.

Jednu koru stavite u kalup, pa premažite kokosvim mlekom koje ste pomešali sa šećerom. Premažite jednom delom fila, pa stavite drugu koru, premažite mlekom, a onda i filom, pa stavite treću koru. Opet je premažite mlekom i filom, pa stavite četvrtu koru. Premažite i nju mlekom. U šerpi pomešajte kondenzovano mleko, slatku pavlaku i kuvajte dok smesa ne krene da vri, pa dodajte čokoladu. Kuvajte dok se čokolada ne istopi i dok se sastojci ne sjedine. Premažite celu tortu dobijenim filom, pa ukrasite kokosom.

Za dodatnu dekoraciju možete da koristite kandirano voće i čokoladne bombice. 

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas